Rama II Road in Samut Sakhon – MUNGKHOOD STUDIO / Shutterstock.com

De luchtkwaliteit in Bangkok en buurprovincies is nog steeds slecht. Wel daalde niveau aan PM 2,5 fijnstofdeeltjes gisteren. Desondanks werden op 21 meetpunten de veiligheidslimiet van 50 microgram per kubieke meter lucht overschreden (de WHO hanteert een limiet van 25).

De hoogste concentratie fijnstof werd gemeten op de Rama II Road in Samut Sakhon. Gisteren werd er 85 microgram gemeten, een dag eerder op 119 microgram.

Het Pollution Control Department vraagt bewoners geen afval te verbranden, geen voertuigen te gebruiken die zwarte rook uitbraken, de auto te laten staan en het openbaar vervoer te nemen.

Bron: Bangkok Post

6 reacties op “Luchtkwaliteit Bangkok en buurprovincies is nog steeds slecht”

 1. Tony zegt op

  Voor de Thaise Regering een advies die ik gratis hierbij af geef………..want ik houd nog steeds van Thailand maar er moet zeker wat aan gedaan worden :
  In grote steden even/on-even nummerplaten auto’s laten rijden op bepaalde dagen scheelt zeker en kunnen de toeristen massaal komen want dat heeft Thailand nu dringend nodig…….want ik zie alleen maar lege bars en de dames spelen alsmaar met hun smartphone……is mij opgevallen.
  Als Thailand vanaf nu expats en toeristen vriendelijk gaat behandelen is er hoop anders zal het nog sneller bergafwaarts gaan…..
  TonyM

 2. enelders zegt op

  Net gelezen in die BKK-post: omdat alles enkel en alleen maar om die grote stad hier schijnt te draaien: elders is het op sommige plekken nog erger, zoals Kanchanaburi, een nogal befaamde toeristen-trekker, die ruim 7x de limiet overschreed. Hoofdreden: verbranden van resten op velden. En dan moet dat afbranden daar in het noorden nog komen.
  Was gister nogal op stap en het is wel heel goed te merken dat op somige hotspots de lucht stukken minder is, zoals dat befaamde DinDaeng-waar overiegsn de grote politie-flats staan-zal wel zijn om de traffic-police al;vast te wennen aan hun werkomgeving. In deze buurt staat meestal en fris briesje, zodat je er niet erg veel van merkt.

 3. Roger zegt op

  Het is niet alleen in Bangkok dat de lucht slecht is, ook hier in de Isaan (Phayakkhaphum Phisai) is de lucht niet goed. Vandaag 109 microgram gemeten. Maar ja ze doen ook niks anders dan alles verbranden (afval, velden). Ik denk dat ze het nooit zullen leren, het zit niet in hun genen.

 4. teun zegt op

  Die verzoeken van Pollution Control Dept zullen vast massaal worden gevolgd!!??!!
  Intussen vooral doorgaan met het water spuiten met waterkanonnen EN vooral niet bezig zijn met de inhoud/betekenis van het woord “Control”. Want dan zouden er – om te beginnen – geen auto’s meer rondrijden, die zwarte rookgordijnen leggen en hoeven mensen ook niet hun auto te laten staan om te reizen met OV-bussen, die zwarte rookgordijnen leggen.

  Bovenstaande is een vaststelling van feiten en zeker niet bedoeld als kritiek.

 5. Jef zegt op

  De honderdduizenden houtskoolvuurtjes? Heeft iemand hier een oplossing voor?

  • teun zegt op

   Electrische BBQ’s of BBQ’s op gas. Wel eens aan gedacht? Direct invoeren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website