Nok Nok / Shutterstock.com

Op 25 oktober gaat een consortium onder leiding van de Charoen Pokphand groep (CP) het contract tekenen voor de aanleg van de luchthaven hogesnelheidslijn, aldus een bron bij het ministerie van Transport. deze lijn gaat drie belangrijke luchthavens met elkaar verbinden: Suvarnabhumi Airport, Don Mueang en U-Tapao.

De deadline is al een keer met tien dagen uitgesteld omdat het voltallige bestuur van de Spoorwegen (SRT) was afgetreden. Voort waren er problemen door extra onderhandelingen omdat CP aanvullende eisen stelde.

De CP groep verwacht dat de SRT zich zal houden aan het afgesproken tijdpad. Zo moet de SRT is binnen twee jaar na de onteigening 10.000 rai overdragen. Wanneer er vertragingen optreden, mag het consortium uitstel van de opleveringsdatum vragen, maar er is geen recht op compensatie.

De SRT betaalt het consortium 117 miljard baht voor de aanlegkosten zodra de lijn operationeel is, volgens verwachting is dat in 2024. Het consortium mag 50 jaar lang de grond bij stations en langs de HSL lijn exploiteren voor commerciële doeleinden. Daarvoor betalen ze 50 miljard baht.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Luchthaven HSL gaat er nu echt komen”

  1. HansNL zegt op

    De lijn is er nog niet!
    Dat het hele directoraat van de SRT aftrad om deze zaak is wel heel erg veelbetekenend, zo niet hoogst merkwaardig.
    Voorspelt niet veel goeds, denk ik.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website