Arkhom Termpittayapaisith

Door een gebrek aan middelen en voorzieningen op het platteland, dreigen steeds meer Thai te verzinken in diepe armoede, zo waarschuwde de heer Arkhom Termpittayapaisith, secretaris-generaal van de Nationale Economische en Sociale Ontwikkeling Board (NESDB).

Arkhom luidt de noodklok naar aanleiding van zijn rapport over Q1: de sociale situatie van Thailand. Het land staat voor een aantal grote uitdagingen, zoals:

 • Stijgende schulden van gezinnen.
 • De slechte toegankelijkheid tot onderwijs en gezondheidszorg.
 • Grote economische en sociale verschillen.
 • Toename van drugsgerelateerde strafbare feiten.

Sociale ongelijkheid

Vooral de sociale ongelijkheid tussen stedelingen en dorpelingen is groot. Veel fundamentele diensten zijn geconcentreerd in de grote steden, hierdoor hebben de sociaal zwakke Thai op het platteland slechter toegang tot sociale- en gezondheidsvoorzieningen.

De stijging van de schulden van huishoudens, minder inkomsten en overbesteding is een bron van zorg. Arme Thai geven veel meer geld uit aan alcohol en sigaretten dan de rijkere Thai.

Ondanks dat het werkgelegenheidpercentage steeg met 1,3 procent, bleef het werkloosheidspercentage gelijk aan dezelfde periode vorig jaar. Door de landelijke invoering van het minimum dagloon (300 baht) zijn de loonverschillen wel iets kleiner geworden, maar werkgevers passen als reactie daarop de arbeidsvoorwaarden aan, zodat zij niet meer hoeven uit te geven aan loonkosten. Een voorbeeld daarvan is de afname van de arbeidsduur.

De nadruk van de Thais regering op ‘post-graduate’ onderwijs heeft er toe geleid dat er een tekort is ontstaan aan beroepsgeschoolde werknemers op de arbeidsmarkt, aldus de heer Arkhom.

Drugs grootste probleem

Hij voegde er aan toe dat het aantal drugsgerelateerde zaken zijn gestegen tot het hoogste aantal in acht jaar. Ruim 85 procent van alle strafzaken zijn drugsgerelateerd. Ook steeds meer kinderen raken verslaafd waaronder zelfs een aantal kinderen tussen de 7-11 jaar.

Arkhom is van mening dat drugsgebruik het meest urgente probleem van Thailand is.

Bron: MCOT online nieuws


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Levensstandaard voor armen in Thailand steeds slechter”

 1. cor verhoef zegt op

  Ik vraag me af of de Thaise Roodhemden hier ook van op de hoogte zijn. Het beleid van de Partij van Het Volk, de Peua Thai, lijkt niet echt te werken. Nu was dat voor veel mensen al vrij duidelijk, alleen de Roodhemden zijn nogal traag van begrip. Hopelijk worden ze vandaag of morgen een keer wakker.

  • Khun Peter zegt op

   Je ziet dat veel mensen vervallen in opportunisme. Zelfs in NL waar de mensen toch hoger opgeleid zijn, stemmen ze op opportunistische politici (vul maar in).
   Mijn vriendin vroeg mij laatst wat te schrijven (moet ik nog doen) over het feit dat Thailand ook in haar ogen hard achteruit gaat. De eerste keer dat ik dat van haar hoorde in de vier jaar dat wij elkaar kennen.

   • RonnyLadPhrao zegt op

    Het is maar hoe je het bekijkt. Ik zie het niet als dat Thailand hard achteruit gaat.
    Ik vind eerder dat ze niet vooruit gaan.

    • Cor Verkerk zegt op

     En zoals het gezegde luidt : stilstand is achteruitgang.

     Dus is inderdaad het afglijden van de thaise economie helaas niet tegen te houden.

     Vraag me af wanneer dit weer duidelijker aan de wisselkoers te zien is.

     Cor Verkerk

 2. cor van kampen zegt op

  Je moet s,morgens natuurlijk wel de wekker aan zetten. Rood of geel. Bijna alles wat hier in de regering zit is vermogend. Daar zit geen enkele slemiel tussen die in de vroege ochtend met zijn saleng een paar bathjes probeert te verdienen of Jan met de korte achternaam die voor het minimumloon zware arbeid verricht.
  Mijn vader zij altijd, het kan lang duren maar die slemielen komen het straks wel halen.
  Ik zal het niet meer meemaken, maar ze komen.
  Cor van Kampen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website