Leningen voor nieuwe auto goedkoper

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
18 september 2016

Omdat verstrekkers van leningen in een hevige concurrentiestrijd zijn verwikkeld, is de rente op autofinancieringen gedaald. Daarmee wordt het voor Thai steeds aantrekkelijker om een auto te kopen.

Voor een financiering van vier jaar met een aanbetaling van 20 procent, betaalt men nu nog maar 2,2 procenten rente. Dat was eind vorig jaar nog 2,4 procent per jaar. De autoverkoop in Thailand trekt dan ook weer aan. In de eerste zeven maanden van dit jaar werden er 428.898 nieuwe auto’s gekocht, zo laat de Federation of Thai Industries weten.

Sommige kredietverleners voorspellen dat de verkoop zich volgend jaar herstelt, omdat dan de termijn van 5 jaar is afgelopen die van toepassing was voor het autoplan van de vorige regering. De regering Yingluck wilde het autobezit stimuleren door Thai die hun eerste auto kochten belasting terug te geven (maximaal 100.000 baht). Alleen auto’s met een cilinderinhoud van maximaal 1500 cc en pickup trucks die maximaal 1 miljoen baht kosten, kwamen voor de regeling in aanmerking. De koper moest minimaal 21 jaar zijn en men mocht de auto niet binnen 5 jaar verkopen.

Sinds 2013 toen het autoplan van Yingluck stopte, dalen de autoverkopen, in 2013 zelfs met 7,4 procent en vorig jaar met 9,33 procent.  Dit jaar wordt een teruggang van 7 procent verwacht en er gaat 502 miljard baht geleend worden voor de aankoop van een auto, 1,37 procent minder dan vorig jaar.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Leningen voor nieuwe auto goedkoper”

  1. l.lagemaat zegt op

    Kunnen nog meer mensen in de problemen komen door schulden!

  2. robert48 zegt op

    https://www.youtube.com/watch?v=oZIgeGFXUAc

    Hier in Khon Kaen staat een heel plein vol inbeslaggenomen auto,s van de bank.
    Ben eens gaan kijken toen ze met de motorkap open stonden, zei die meneer kom morgen maar dan is pas kijk dag voor kopers.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website