Het begint alweer vroeg dit jaar: overlast door plaatselijke overstromingen in Bangkok. De gemeente Bangkok krijgt zelfs hulp van het leger om de wateroverlast als gevolg van zware regens aan te pakken. Militairen helpen onder andere mee om het water te bestrijden en bij het regelen van het verkeer.

Gisteren was het weer raak met de wateroverlast. Deze week waren er eerder al op maandag en dinsdag veel problemen. Het verkeer liep totaal vast na hoosbuien die straten onder water hadden gezet.

Voorlopig zal het ook nog wel even duren met de overlast voor de inwoners van Bangkok. Vandaag, maar ook de komende zeven dagen blijft het flink regenen. Een reden voor Prayut om het leger in te zetten om nog meer overlast te voorkomen. Eerder kreeg de gouverneur van Bangkok, Sukhumbhand Paribatra, veel kritiek om de situatie van maandag en dinsdag, die totaal uit e hand liep.

Volgens zijn gemeentesecretaris, Sanya Chenimit, is er vorige week maar liefst 591 millimeter regen gevallen. Dat is 17,2 procent meer dan het gemiddelde van 504,4 mm in de afgelopen jaren. Er zijn ruim 10.000 gemeentewerkers zijn ingezet om afval te verwijderen uit kanalen en rioolputten die er voor zorgen dat het water niet weg kan vloeien. Volgens de gouverneur is dat het grootste probleem en moeten Thai niet al hun afval in de kanalen dumpen.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/x5OUqu


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Leger helpt gemeente Bangkok bij overstromingen”

 1. Peter Bang Saray zegt op

  Zoals ook ieder jaar, zijn de riolen, putten en kannalen niet uitgebaggerd…… dus kan het water niet weg…. Als men dat met regelmaat zou doen, zoals dat in Nederland gedaan wordt zal dat een stuk elende schelen !

 2. Tom zegt op

  Als ze al die betonnen wegen eens zouden slopen,
  dan zou het water makkelijker via natuurlijke
  drainage weg kunnen vloeien. Ze hadden het beter Betonkok
  Kunnen noemen.

  • Henk zegt op

   Wij wonen aan een straat waar volgens Tom het water op een natuurlijke weg weg kan vloeien .
   Het is een genot om in de regentijd daar te mogen rijden omdat je de weg niet meer kan zien en als je niet oplet zo maar in de drek verzakt .Zie morgen Bangkok al hun betonnen wegen al slopen en er “”Natuurwegen””van maken .Natuurlijk de grootste nonsens die ik ooit gehoord heb.
   Op tijd de zaak schoonmaken en 100 Baht statiegeld op de tempexbakken en plastic zakken heffen zou een veel betere oplossing zijn.
   Maar zoals jaarlijks ook deze keer weer ::men gaat de put dempen als het kalf verdronken is .

 3. RonnyLatPhrao zegt op

  Afval is ook een van de vele redenen dat het steeds fout loopt. Al die rommel spoelt samen en zorg ervoor dat de waterafvoer verstopt raakt..
  Momenteel (1600 Thaise tijd) valt het er weer flink uit in Bangkok en ik zie dat de afvoeren het al weer niet meer kunnen slikken.

 4. k.harder zegt op

  RonnieLatPhrao heeft het volgens mij goed gezien. Ik heb in Pattaya, dus niet BKK, een photo-serie gemaakt, het water kan gemakkelijk weg totdat alle waterafvoer-roosters geblokkeerd/verstopt raken door (plastic) rommel. En nu, pas nu, gaat het waterpeil in de straat razendsnel stijgen.

 5. Ivo zegt op

  maw ze hebben dus niet alleen tijdige schoonmaak maar ook roosters met een veel groter oppervlak nodig zoals die hier bijvoorbeeld op platte daken en goten tegen vallend blad zitten.

 6. Cor van Kampen zegt op

  Ik zie het in Pattaya geregeld, Alles word in het riool gedumpt. Stalletjes die voedsel verkopen en overgebleven etensresten gaan in het riool. Dat is vet en daar verniel je een riool mee. Daar kan een
  gemeente niet tegenop om dat schoon te houden. De retaurants in Nederland hebben allemaal vetvangers.
  De meeste Nederlands gooien dat ook niet in het riool, omdat ze zelf bij een verstopping voor de kosten
  opdraaien. Je ziet bij ons dan eigenlijk ook nooit dat de buurman naar buiten komt en zijn vet resten in
  het openbaar riool gooit. De omgeving zal hem daar op aanspreken.
  Eigenlijk een beetje hetzelfde is dat dit mooie land eigenlijk een vuilnis belt is. Bijna iedereen gooit zijn grof
  vuil neer op plaatsen waar iemand even niet kijkt. De toeristen routes zijn mooi schoon. Moet toevallig niet familie of vrienden even van die routes afwijken. Dan zie het ware Thailand.
  Leef hier al jaren en ben een oude man. Het zal mijn tijd wel uitdienen.
  Cor van kampen.

 7. janbeute zegt op

  Als ik dit alles weer zo eens doorlees .
  Dan ben ik maar wat gelukkig dat ik woon in het noorden van Thailand niet ver van CM .
  Bangkok geen haar aan mijn hoofd die daar aan denkt om daar ook ooit te gaan wonen .
  S avonds een biertje drinken met in de verte uitzicht op Doi Ithanon en Doi Suthep .
  Mooi wonend in het midden van de vallei , uiteraard met droge voeten .
  Laat de regen maar komen , we kunnen het hier wel meer dan gebruiken tijdens de huidige droogte .

  Jan Beute .

 8. Rick zegt op

  Vraag me af wanneer de zogenaamde grote mannen en dames van dit land eens gaan inzien hoeveel geld ze dit gaat kosten. Grote multinationals gaan langzaam ( naar Vietnam, Filipijnen, Cambodja ) weg of blijven weg. En ook de toeristen sector doe je hier echt geen plezier mee hoor geld trouwens niet alleen voor BKK maar ook zeker voor Pattaya dat over een tijdje ook wel weer in 1 grote floating market zal veranderen.

 9. theoS zegt op

  In begin jaren ’70 had ik een 2 verdiepingen huis gehuurd aan de Phaholyothin Road, vlakbij Lad Phrao, achter het toenmalige Drivers License Office. Ik kwam ‘s morgens beneden en het water stond tot aan mijn heupen, gelijk vertrokken. Kriuspunt Lad Phrao stond helemaal onder water. Het punt is dat zolang Bangkok bestaat dit een jaarlijks terug kerend fenomeen is. Kijk naar het jaartal in mijn opmerking, 1970. Bangkok ligt ook maar 3 mtr boven de zeespiegel en zakt jaarlijks, ik dacht, 3 cm weg. Gewoon zwemmen leren.

 10. teun zegt op

  Het kan aan mij liggen, maar beginnen met schoonmaak etc aan het begin (!) van het regenseizoen is al vrij dom. Begin aan het EIND (!) van het regenseizoen en zorg dat het nu eindelijk eens een doorlopend proces wordt. Ad hoc beleid (??) zoals nu al jaren plaatsvindt werkt niet. Hoe vaak moet dat nog door de jaarlijkse overstromingen nog worden aangetoond??


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website