Tekort aan buiktyfus vaccins

Op zeer korte termijn ontstaat er in Nederland een tekort aan vaccins tegen buiktyfus.

Dat heeft te maken met een wereldwijd leveringsprobleem van de vaccins, zo meldt het Landelijk Centrum Reizigersadviezen (LCR).

De vaccins die nog op voorraad zijn, worden gegeven aan reizigers die het meeste risico lopen. Het LCR adviseert mensen die op reis gaan zonder buiktyfus vaccinatie om extra goed te letten op de hygiëne van vooral voedsel.

Buiktyfus is een bacteriële infectie die wordt veroorzaakt door het eten of drinken van voedsel of water dat besmet is met salmonella. Ook het eten van onvoldoende gaar vlees, kip of eieren kan buiktyfus veroorzaken. De ziekte komt het meest voor in Azië en delen van het Midden-Oosten.

Ga je binnenkort op reis naar land of continent waar buiktyfus voorkomt (Azië), raadpleeg dan een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige voor informatie over jouw specifieke situatie.

1 reactie op “LCR meldt tekort aan buiktyfus vaccins voor reizigers”

  1. Jill zegt op

    In juli 3 weken in Thailand geweest, toen we terug kwamen werd mijn vriend ineens heel ziek (hoge koorts, hoofdpijn, duizelig). Het bleek dus buiktyfus te zijn.. Na 3 dagen werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Gelukkig goed behandeld daar met antibiotica en hij mocht na 4 dagen naar huis.
    Ik zou iedereen adviseren zich hier tegen in te enten, die naar Thailand gaat. Ons is het niet geadviseerd en hebben alleen DTP en hepatitus A gehaald.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website