Voor het strand van Bang Tao op Phuket is een grote krokodil waargenomen. Een drone van een Australische toerist heeft de reptiel gefilmd.

Het Phuket Provincial Fisheries Office heeft van de gouverneur van de provincie de opdracht gekregen om in samenwerking met lokale diensten en diensten, het dier op te sporen en te vangen. Dorpelingen en toeristen die het water in gaan, worden zoveel mogelijk gewaarschuwd. Strandwachten gaan vaker patrouilleren.

De districtschef van Thalang zegt dat de opname op 25 augustus is gemaakt en dinsdag via social media is verspreid. Waarschijnlijk gaat het om een zoetwaterkrokodil. Deze kunnen in zout water hooguit twee tot drie dagen overleven. Naar verwachting zal het dier naar wateropvanggebieden verkassen die in verbinding met de zee staan.

Het is niet de eerste keer dat er in Thailand een krokodil in zee is gesignaleerd. In 2013 werd er een gezien voor het Mai Khao strand. Er zijn in Thailand een flink aantal krokodillenboerderijen. Af en toe ontsnapt er wel eens eentje of meerdere, zoals bij overstromingen.

Bron: Bangkok Post

8 reacties op “Krokodil gesignaleerd bij het strand van Bang Tao (Phuket)”

 1. FonTok zegt op

  Hier is de video https://www.youtube.com/watch?v=zOjSSfxeqNk

 2. Fred R. zegt op

  Na een heerlijk dagje duiken met mijn maat Erik Cozijnsen nabij Koh Kham Yai op 7 Juni dit jaar zwom er op zijn gemakje een twee meter lange krokodil langs de boot.

  Het was zo rond 17:00 uur en werd door alle mensen van de boot opgemerkt, dus kom niet met ” het zal wel een zon spiegeling zijn geweest “.

  Er zwemt daar een pracht exemplaar van een heuse krokodil. Oppassen dus.

  Mvg.

  Fred R.

 3. Thomas zegt op

  Nooit geweten dat die dieren zo sierlijk bewegen in het water.

  • Hans Struijlaart zegt op

   Als ze een toerist te grazen nemen is de sierlijkheid in een keer verdwenen.
   Je hebt geen schijn van kans tegen zo’n beest van deze grote.

 4. Henk vant Slot zegt op

  ik heb in Borneo gewerkt voor de offshore industrie,regelmatig krokodillen op zee gezien,en niet van die kleintjes ook.Dus wat wordt beweerd dat ze maar een paar dagen overleven in het zoute water geloof ik niet echt.

  • Fransamsterdam zegt op

   Dat zullen dan vermoedelijk zeekrokodillen, ook wel zoutwaterkrokodillen genoemd, zijn geweest. De mannetjes worden gemiddeld 4 á 5 meter lang.

 5. chris zegt op

  Restaurant Yok Yor heeft ze op het menu staan en koopt ze nu in bij de farm. Dus de krokodil moet oppassen want hij/zij is gratis..

  • Hans van den Pitak zegt op

   Alle dieren moeten oppassen voor het meest gevaarlijke beest ter wereld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website