Premier Prayut Chan-ocha moet in de verdediging omdat er onder Thai veel kritiek is op het voornemen om onderzeeërs te kopen, terwijl hij zegt geen geld te hebben voor de gezondheidszorg voor arme Thai.

Volgens Prayut gaat het hierbij om twee verschillende zaken die beide zorgvuldig zullen worden beoordeeld door de regering.

De kritiek nam toe nadat Prayut had laten weten dat het budget voor de ziektekostenverzekering voor arme Thai bijna op is en daarom mogelijk versoberd gaat worden. Deze bezuiniging staat haaks op het voornemen van de Thaise regering om 36 miljard baht uit te trekken voor de aankoop van Chinese onderzeeërs. Volgens Marine commandant admiraal Kraisorn Chansuwanich is al tot aankoop van de onderzeeërs besloten.

Experts, waaronder medici, wijzen er op dat het huidige stelsel van gezondheidszorg aangepast moet worden omdat het te duur is en zwaar drukt op de begroting.

Pheu Thai politicus Watana Muangsook was daar boos over en zei: ‘De overheid heeft geen geld heeft voor de verzorging van de armen, maar kan wel budget vrijmaken om dure onderzeeërs te kopen’. Hij vindt dat de regering Prayut weinig doet voor de armen. Kennelijk is er wel geld voor de (militaire) vriendjes van de regering: ‘Er is geen geld om de boeren te helpen die in de problemen zijn gekomen door de aanhoudende droogte. Desondanks is er wel een budget van meer dan 100 miljard baht beschikbaar voor het leger, die behulpzaam is geweest bij de militaire coup van vorig jaar.

Watana spreekt zijn verbazing uit over het feit dat de regering Prayut geen geld heeft voor de universele gezondheidszorg, die speciaal in het leven is geroepen om de armen te helpen: ‘Uit welk potje komt dan de 36 miljard baht voor de onderzeeërs?’, vroeg Wattana zich af, die minister van handel was in de voormalige regering van Thaksin Shinawatra.

Ook de democraat Tavorn Senneam is het oneens met de plannen van de regering om de onderzeeërs te kopen omdat er geen enkele maritieme dreiging is. Volgens hem kan dat geld beter worden besteed aan de arme boeren om hun te helpen met de oogstverliezen door de aanhoudende droogte.

Bron: The Nation – http://goo.gl/4LIIq4


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Kritiek op Prayut: Wel geld voor onderzeeërs maar niet voor gezondheidszorg”

 1. ruud zegt op

  Hij zou ook serieus werk kunnen maken van belastingheffing bij de rijken van Thailand.
  Daar valt genoeg te halen.

 2. louis49 zegt op

  Toch zijn er nog naievelingen die in de goede bedoeling van de man geloven,nog nooit in de geschiedenis is er iets goeds gekomen van een junta,de corrupte ambtenaren vervangt hij door vriendjes .De jetski maffia blijft ongehinderd haar gang gaan ,idem met corrupte officers.Komt echt niks goed van,hij is er en zal willen blijven alle mooie beloftes ten spijt

 3. henry zegt op

  Deze Watana Muangsook zou veel beter zwijgen, Want zijn partij heeft heel boter op haar hoofd. Is hij soms vergeten dat onder de vorige regering de plattelands artsen massaal betoogden tegen de corruptoe waarbij hospitalen geen geld meer hadden om de nodoge medicijnen te kopen. terwijl in de grote hospitalen de veel te dure aangekochte medicijnen werden doorverkocht.

  Vele dokters en verpleegsters in openbare hospitalen werden maandenlang niet betaald, daarom ook de leegloop van medisch personeel.

  Een van de grootste privehospitalen is eigendom van zijn broodheer Dus hier gaat ook het oude spreekwoord “als de vos de passie predikt, boer let op uw kippen”

  dit hospitaal is dus eigendom van de man in Dubai

  http://www.praram9.com/eng/content.php?parent_id=51&page_id=157

  Wil niet zeggen dat ik geen ernstige bedenkingen heb, bij de aankoop van totaal nutteloze duikboten, Maar dat deze man daar politiek, garen wil bij spinnen, stuit me tegen de borst

  • Frans Nico zegt op

   Met je laatste alinea ben ik het eens. Maar om te stellen Thaksin de “broodheer” van Watana is, enkel omdat hij jaren geleden als minister van handel in zijn kabinet heeft gezeten, gaat mij toch te ver. Heb je daarvan bewijs? Wordt Watana als persoon financiëel gesponsort door Thaksin?

   Ik kan niet beoordelen of het door jou genoemde hospitaal eigendom is van Thaksin Shinawatra. Ook hiervan zeg ik, heb je daarvan bewijs? En zo ja, doet dat er toe? Zoeken op de naam op de website van dat hospitaal levert geen hit op.

   Ik denk dat het omtrent dit onderwerp niet relevant is wie de vinger op de zere plek legt. Het is in het belang van het volk en een democratie dat kritisch gekeken wordt naar beleid. Vooral het beleid van een persoon die de absolute macht heeft. Zelfs de koning is ondergeschikt aan deze man. Deze macht wordt niet ontleent aan gezag, maar enkel aan wapens.

 4. dontejo zegt op

  Die duikboten zijn echt nodig. Onderschat de maritieme
  dreiging van Cambodia niet! Die hebben roeiboten.
  Helaas is de zee hier niet diep genoeg om te duiken
  (LOL)
  Dontejo.

  • janbeute zegt op

   Beste Dontejo .
   Daarom kopen ze namelijk ook onderzeerers die gemaakt zijn in China .
   Ieder weet toch wel , dat bijna alles wat in China gemaakt wordt van slechte kwaliteit is .
   Mocht naar een jaar , een of meerdere van die in China gemaakte onderzeerers zinken , dan is er nog geen man overboord , daar de wateren ondiep zijn rond Thailand .
   En de onderkant van de duikboot de bodem van de zee zal raken , en de toren van de boot nog ver boven de water spiegel uitsteekt .
   Jazeker de maritieme dreiging rond Thailand wordt met de dag groter .
   Ik zie het dagelijks aan de hoge waterstand in de Ping rivier waar ik vlakbij woon , je kunt er op de motorbike zelfs nu door rijden of varen .

   Jan Beute .

   • teun zegt op

    Die duikboten van China zijn kennelijk zo “goed” , dat China zelf (!!!!) duikboten in Rusland bestelt.

    Misschien koopt/krijgt Thailand wel de afdankertjes van China.

    En mochten ze zinken dan gebeurt dat hopelijk dicht onder de Thaise kust. Heeft men er direct een leuke toeristische attractie bij.

    • Eddy uit Oostende zegt op

     Ben een duiker.Hopelijk kan ik dan eens naar een echte duikboot duiken Nog nooit gedaan.Wat een attractie.

 5. Johnny zegt op

  Eerst alle corruptie weg, dan komaf maken met verspilling, dan algemene verkiezingen en de militairen in hun “baracks”.

 6. sharon huizinga zegt op

  Moderator: Graag de discussie bij Thailand houden.

 7. FredJanssen zegt op

  Wel weer erg lastig voor de premier dat hij zijn beleid moet verdedigen. Zal wel weer bananenschillen gaan gooien dan wel artikel 44 aanroepen!!!

 8. John Chiang rai zegt op

  Het waarom,en waar hij denkt dat de bedreiging vandaan zou kunnen komen om een aanschaffing van 36 miljard te rechtvaardigen,valt zeker onder de catogrie lastige vragen.
  Zoals hij voor enige weken heeft laten weten,heeft hij journalisten verboden lastige vragen te stellen.
  Als dergelijke aanschaffingen onder de regering van Thaksin verricht waren,was dit voor de oppositie opnieuw op zijn minst een demonstatie waardig geweest.

 9. TheoB zegt op

  Hij maakt zich natuurlijk zorgen om de klimaatverandering en daarmee de stijging van de zeespiegel!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website