Koude ochtenden in Noord en Noordoost Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
3 december 2019

De komende week zal in Noord en Noordoost-Thailand de  temperaturen flink dalen als gevolg van een hogedruksysteem dat vanuit China richting Thailand trekt, zo laat de meteorologische afdeling weten.

Directeur Somsak Khaosuwan zegt daarover dat de temperaturen in het noorden en het noordoosten gedurende 10 dagen kunnen dalen tot 8-10 °C. Op bergtoppen kan de temperatuur dalen tot 1-9 °C en het kan er zelfs vriezen. In lagere gebieden worden temperaturen verwacht van 10-15 °C.

In de Central Plains en het Oosten wordt een daling van 6-8 °C voorspeld met temperaturen tot 15-20 °C, gedurende dezelfde periode, aldus de heer Somsak.

In de Golf van Thailand ten zuiden van de provincie Chumphon ontstaan golven van 2-4 meter hoog.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Koude ochtenden in Noord en Noordoost Thailand”

  1. TheoB zegt op

    Dus de komende week zullen we daar weer regelmatig de alternatieve begroeting voor สวัสดีตอนเช้า (sawadie ton tsjauw :: goedemorgen!) horen: หนาวหนาวหนาว! (nauw, nauw, nauw! :: koud koud koud!)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website