Er is een criminele organisatie actief die kostbare sportwagens zoals Lamborghini’s, Porsches en BMW’s die als gestolen geregistreerd staan in Groot-Brittannië, verscheept naar Thailand. De Britten werken samen met Thaise politie om de bende op te rollen.

De Thaise polities is het misdaadnetwerk op het spoor gekomen na fraude met importbelasting op luxe auto’s. Het onderzoek is gestart in mei 2013 nadat een trailer met luxe wagens in Pak Chong (Nakhon Ratchasima) in brand was gevlogen. De Thaise FBI (DSI) ontdekte dat er grootschalig wordt gefraudeerd met de invoerrechten door de prijs van de luxe auto’s lager op te geven dan er werkelijk voor betaald is. Het verschil kan wel 40 procent zijn.

Criminelen verschepen vooral auto’s die op aanbetaling zijn gekocht in Groot-Brittannië. Zodra de wagens de haven hebben verlaten, geven de kopers de voertuigen op als gestolen en stoppen ze met de afbetaling. De auto’s worden in Thailand verkocht onder de rijke elite. De afgelopen weken heeft de Thaise politie ruim 120 dure sportauto’s in beslag genomen.

Lamborghini’s, Porsches en BMW’s worden ook op andere manieren het land in gesmokkeld. De Thaise autoriteiten zeggen dat er sprake is van grootschalige fraude met importbelasting. Zo werden Lamborghini’s opgegeven als het model Gallardo (dat ongeveer 180.000 euro kost), terwijl het in werkelijkheid ging om het duurdere model Aventador (ongeveer 320.000 euro).

Ook worden auto’s uit elkaar gehaald, verscheept en pas in Thailand weer in elkaar gezet, zodat er minder belasting op wordt geheven. De Thaise politie onderzoekt momenteel 30 autodealers die hieraan zouden meewerken.

Bron: NOS.nl en Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Kostbare Britse sportauto’s illegaal verscheept naar Thailand”

  1. Cornelis zegt op

    Volgens eerdere berichten waren er ook enkele douaneambtenaren bij betrokken. Zij aanvaardden de te laag aangegeven waardes en ook aangiften van auto’s in onderdelen – die auto’s waren ècht niet gedemonteerd – lieten ze door.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website