Wie wel eens gebruik heeft gemaakt van de watertaxi kent het Saen Saep kanaal in in Bangkok wel. Deze zwaar vervuilde waterweg moet nodig worden gereinigd.

Het ministerie van Transport wil toestemming van de regering toestemming voor dit plan. Deze schoonmaakoperatie zal daarna ook voor andere vervuilde kanalen model moeten staan. De operatie die zes jaar in beslag gaat nemen, richt zich op de kanalen in de districten Min Buri en Nong Chok. Het zuurstofgehalte in het water dient verdubbeld te worden, zodat het water voldoet aan de eisen van het ministerie van Milieu.

De maatregelen bestaan uit een biologische en chemische behandeling om het zuurstofgehalte te vermeerderen, huishoudens en fabrieken wordt gevraagd geen afvalwater in het kanaal te lozen, er wordt een dijk van gewapend beton aangelegd, er komen faciliteiten voor de zuivering van afvalwater en een voorlichtingscampagne voor de bevolking die milieu bewuster gemaakt moet worden.

De hele operatie gaat 6,98 miljard baht kosten en zal worden bekostigd door de gemeente en overheid.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/4Psvns

5 reacties op “Zwaar vervuild Saen Saep kanaal in Bangkok wordt gereinigd”

 1. Eric zegt op

  Als nu ook de oeverbewoners de rivier niet meer gebruiken als toilet en vuilbak dan staan we héél ver.

 2. Michel zegt op

  Vooral de voorlichtingscampagne, wanneer echt goed uitgevoerd, en wat hulp daarbij voor de allerarmste, zal het meeste effect hebben.
  Ze kunnen schoonmaken wat ze willen. Als de bevolking de kanalen als open riool en stortplaats voor vuil blijft gebruiken is het snel weer zoals het nu is.
  Goed dus dat er ook in voorlichting geïnvesteerd gaat worden.

 3. Daniel VL zegt op

  Rond Chiang Mai is er een heel netwerk van irrigatie kanalen bedoeld om water te geven aan de boeren om hun rijst te verbouwen. Ik stel vast dat deze vooral gebruikt worden om vuilnis in te storten. Als ik dit zie gebeuren en hen zeg dat alles uiteindelijk wel naar Bangkok zal vloeien kijk men mij verwonderd aan.
  Zelf weet ik dat dit niet mogelijk is, er zijn plaatsen waar men ganse betonblokken in het kanaal geworpen heeft; Die zullen niet zo gauw wegspoelen. De meeste kanalen zijn door al het afval dat er in gegooid is nu meer een plaats waar van alles in groeit. struiken van allerlei soort. En veel suikerriet. Ooit zal het kanaal zich wel eens tegen de bevolking keren. Laat het maar eens een lange periode hevig regenen.

 4. Martine zegt op

  het zuiver houden van alle kanalen is een goede zaak! Betekent dit een sluiting van alle taxi’s op het Saen Saep kanaal gedurende de ganse werkperiode van zes jaren?

 5. Gerit Tienkamp zegt op

  Thais zijn van huisuit vuilakken, en gooien alles maar in die klong.
  Het lijkt soms meer op olie dan op water.
  Maar zolang met deze luie governeur zal er niet zo’n haast mee gemaakt worden.
  Wel zullen er weer de nodige steekpenningen in elite zakken verdwijnen.
  Maar een drastische schoonmaak is zeker nodig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website