De ethische commissie van FIFA heeft wederom een leidinggevende official geschorst. Worawi Makudi, de 63-jarige  voorzitter van de Thaise voetbalbond, kreeg een schorsing van negentig dagen.

Worawi maakte tussen 1997 en mei van dit jaar deel uit van het uitvoerend comité van de FIFA. De man zou de ethische codes hebben overtreden tijdens de toewijzing van de WK’s van 2018 en 2022 het, zo meldde de FIFA-commissie. Na onderzoek heeft de bond besloten hem voorlopig uit het voetbal te weren.

Makudi mag negentig dagen geen enkele voetbalgerelateerde activiteiten verrichten. Eerder al werden FIFA-baas Sepp Blatter, diens rechterhand Jérôme Valcke en UEFA-preses Michel Platini geschorst door de ethische commissie.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Voorzitter Thaise voetbalbond geschorst door FIFA”

 1. Wim zegt op

  Ik volg hier in Chiangmai de voetbalclub al enkele jaren en als je dan ziet hoe zoon club geleid word.
  We hebben enkele jaren geleden ook gezien hoe wedstrijden onderling geregeld werden.
  Helaas zien we op dit moment dat veel mensen van voelbalbonden omkoopbaar zijn met geld dus waarom hij niet.

 2. Rick zegt op

  Het hele Aziatische voetbal systeem is zo corrupt als het oud is, of je nu in Vietnam of Thailand gaat kijken corrupt bestuur, omgekochte spelers/scheidsrechters het moet aan de orde van de dag zijn. Enige verschil t.o.v. Europa in Azië is men niet beter gewend en Europa moet er nog aan wennen dat dit ook allemaal in dat nette beschaafde Europa allemaal gewoon gebeurd.

 3. Sir Charles zegt op

  Begrijp er niets van, had juist verwacht dat juist net die ene Thaise bobo zich niet bezighield met corrupte praktijken want corruptie komt toch niet of nauwelijks voor in Thailand.
  Zal vast dus wel een misverstand blijken, kan niet anders. 😉

 4. Maarten zegt op

  Mijn thaise collega’s (verstokte voetbalfans) klagen al jaren steen en been over de corrupte praktijken van deze man.

 5. Jacques zegt op

  Op zich geen verbazingwekkend bericht. Het zijn sterke schoenen die de weelde kunnen dragen. De verleidingen zijn voor velen te sterk om er geen gebruik van te maken. Wel goed dat deze man nu aangepakt wordt, want ik neem aan dat bij dit soort maatregelen men wel redelijk zeker is van de corruptiezaak. Nou weer afwachten wie de volgende op de lijst wordt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website