De voormalige president en voorzitter van de Krung Thai Bank zijn veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf. Het Thaise hooggerechtshof heeft de heren schuldig bevonden aan een ambtsmisdrijf. KTB is voor 50 procent eigendom van de Bank of Thailand en is daarmee een staatsbank.

De veroordeelden verstrekte dubieuze leningen aan niet solvabele bedrijven. Het gaat om een een bedrag van in totaal 9,9 miljard baht dat in 2003 en 2004 zou zijn uitgeleend.

Er stonden nog 22 andere verdachten terecht, waaronder oud-premier Thaksin, die destijds premier was. Het hof beperkte zich tot het uitvaardigen van een arrestatiebevel maar sprak nog geen vonnis tegen hem uit. De overige verdachten kregen straffen variërend van 12 tot 18 jaar.

Het kantoor van de procureur-generaal had in totaal 27 personen in staat van beschuldiging gesteld. Twee verdachten zijn vrijgesproken. Drie personen moeten 10 miljard baht terugbetalen aan de bank.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/ixtTnM


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website