Vliegtuig AirAsia vermist in Indonesië

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws
Tags: ,
28 december 2014

In Indonesië wordt een vliegtuig vermist van prijsvechter AirAsia. Aan boord van vlucht QZ8501 zijn 155 passagiers en 7 bemanningsleden.

Het toestel, een Airbus A320-200, steeg op in de Indonesische stad Surabaya en was op weg naar Singapore. Ongeveer 40 minuten na het opstijgen verloor de verkeerstoren in Surabaya contact met het vliegtuig. Het toestel zou toen boven de Javazee hebben gevlogen. Een reddingsoperatie is in gang gezet.

Bijna alle inzittenden zijn Indonesiërs. Ook zijn er drie Koreanen, een Singaporees, een Brit en een Maleisiër aan boord.


» Laat een reactie achter


7 reacties op “Vliegtuig AirAsia vermist in Indonesië”

 1. marianne h zegt op

  Wat gebeurt daar toch in Azie en met die aziatische airlines? Behalve dat het een trent lijkt te worden, zou El Quaida een ander werf- en werkgebied zijn zoeken? Beangstigend. Vlieg zelf veelvuldig in de controntrijen met AirAsia. Wellicht ook in januari.\M.i. vereist dit onderzoek van de regeringen aldaar.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Cornelis zegt op

   Een ‘trend’ is wel een heel overdreven kwalificatie. En op bangmakerij door naar bepaalde organisaties te verwijzen zit helemaal niemand te wachten. Feit is dat er in 2014 gemiddeld ruim 100.000 commerciële vluchten per dag werden uitgevoerd, wat natuurlijk niet wegneemt dat elk ongeval er één teveel is. De kans om het leven te laten in een vliegongeval is echter vele malen lager dan in het wegverkeer – waar ook ter wereld.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +38 (obv 38 stemmen)
   • Sjaak S zegt op

    Cornelis, ik kan dit als oud-steward alleen maar beamen. Ik ben dertig jaar lang vier keer per maand op de lange vluchten en in de eerste 10 jaar ook veel korte (binnen Europa) gevlogen (heen en terug). Ondanks dat we getraind werden op eventuele ongelukken – die komen gewoonweg voor – heb ik NOOIT wat meegemaakt. Wel momenten waar je je oren moest spitsen en je voorbereiden op eventuele gebeurtenissen. Ik moest helaas iedereen die spannende verhalen wilde horen teleurstellen.
    Wat ik echter wel telkens weer meemaakte toen ik nog met de auto naar de luchthaven reed, waren de vele ongelukken op de Autobahn. Ik moest op de rit van 270 km me altijd erop voorbereiden minstens een half uur ergens wegens een ongeval in een file te staan. Hetzij mijn kant van de weg, hetzij de andere kant. En daardoor dat ik zelf al bijna twee keer in een ongeval verwikkeld was geraakt, ben ik met de trein gaan reizen…veel veiliger.
    En dan maak je je zorgen over dat soort tragische ongevallen, hier in Thailand? Het land dat op de wereldranglijst van ongelukken in het verkeer op nummer drie staat? Dan kun je beter je huis niet meer verlaten! De kans dat je een ongeluk krijgt met de slechtste airline ter wereld is nog steeds vele malen kleiner dan dat JIJZELF in een ongeluk in Thailand om het leven komt!
    Dit ter versterking van je punt!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
  • teun zegt op

   Marianne, wat bedoel je met trend? Begin dit jaar een vlucht van Malaysian naar China. Medio dit jaar een Malaysian vlucht door Russen of Oekrainers (dus niet AlQuaida) uit de lucht geschoten en nu een an vermist toestel Air Asia.

   Van eerste geval is nog steeds niet duidelijk wat er is gebeurd: mogelijk een zelfmoord van 1 van de piloten (geen enkele aanwijzing dat Al Qaida erachter zit. En bovendien: Al Qaida maakt meestal direct bekend als ze ergens achter zitten.

   En nu al speculeren over oorzaak verdwijning/vermissing Air Asia is wel erg snel. Terwijl ook hier geldt: geen claim van Al Qaida voor zover ik weet.

   Tot slot. Ik denk niet dat “de regeringen aldaar” (wie zijn dat dan overigens) je suggestie zullen volgen. Daar zijn andere instanties voor.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • teun zegt op

   Moderator: Reageer op het artikel en niet op elkaar.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. DKTH zegt op

  Echt ongelofelijk, 3 Aziatische vliegtuigen in 1 jaar uit de lucht (waarvan 2 verdwenen). Je zou bijna denken dat de Aziatische tak van Al Qaida voor deze trend verantwoordelijk is. Beangstigend!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website