In Thailand zijn twee mannen gearresteerd die worden verdacht van mensenhandel. Volgens de autoriteiten gaat het om twee sleutelfiguren in een Thais netwerk van mensenhandel.

De mannen huurden tussenpersonen in om Thai te lokken voor werk op Indonesische vissersboten. Volgens de politie werden de slachtoffers verkocht aan booteigenaren voor 800 euro per persoon. De arbeiders werden daarna tegen hun wil meegenomen naar vissersboten vlakbij het Indonesische eiland Ambon.

De mannen hebben sinds 2008 zo’n zestig slaven per jaar verkocht. Daarvoor kunnen ze maximaal een levenslange gevangenisstraf of de doodstraf krijgen.

In Thailand is sinds kort een nieuwe visserijwet van kracht in Thailand, waardoor de overheid harder kan optreden tegen misstanden. Het toezicht op de visserij-industrie van Zuidoost-Azië moet met de wet worden verbeterd en er gelden strengere maatregelen om illegale praktijken te voorkomen.

Bron: NOS.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website