Turkse toerist doodgeschoten op Koh Samui

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws
Tags: , ,
14 februari 2015

Een 34-jarige Turkse toerist is vrijdagochtend vroeg doodgeschoten bij een bar in Chaweng Beach op Koh Samui.

De man werd door de politie aangetroffen met dodelijk verwondingen aan zijn hoofd en buik voor de Solo bar. De beveiliger van de bar meldde zich bij de politie omdat hij de Turk had doodgeschoten.

Volgens de politie was de Turkse toerist na sluitingstijd en in dronken toestand de bar binnengelopen en eiste hij dat hij wat kon bestellen. Een medewerker vroeg hem te vertrekken omdat de bar gesloten was. De man ging daar niet meer akkoord en weigerde te vertrekken. De man werd de bar uitgezet maar keerde even later weer terug aan de voorkant van de bar en maakte ruzie met de beveiliger. Even later trok hij een vuurwapen maar de beveiliger trok ook een pistool en schoot de Turk volgens zijn zeggen uit zelfverdediging dood.

Bron: Bangkok Post – 

10 reacties op “Turkse toerist doodgeschoten op Koh Samui”

 1. Sir Charles zegt op

  Ben er niet bij geweest dus kan onmogelijk zeggen wat er precies gebeurd is doch dat de Turk weer terugkwam met een vuurwapen, dat geeft toch te denken…dus acht vooralsnog het handelen cq zelfverdediging in het voordeel van de beveiliger.

 2. John E zegt op

  Wat moet een toerist nu met een vuurwapen?

 3. arjanda zegt op

  En dan te bedenken dat solo bar van politie is???

 4. lung addie zegt op

  Weer zo een eigenaardig barverhaal …. wat doet en hoe komt een toerist hier aan een vuurwapen?
  In dronken toestand amok maken is natuurlijk nergens goed voor en als een Thai door het lint gaat kan je van alles verwachten. Hou je echter je manieren en je hebt nooit problemen.

  Lung addie

  • Pat zegt op

   Helemaal akkoord, vooral met je laatste zin.
   Heb dit hier in het verleden reeds vaker aangehaald, maar werd toen steeds bekeken als naïef en geen kenner van Thailand…

   Als het hier werkelijk ZO is verlopen, dan kan ik niet wakker liggen van deze dode.
   Ik zie zo vaak machogedrag bij toeristen (in Thailand), en deze voegt er dan nog een vuurwapen aan toe.
   Plaatsvervangende schaamte heb ik vaak als ik het gedrag, het taalgebruik, en de arrogantie zie van toeristen in het uitgangsleven, bij het gebruik van een taxi, het boeken van een hotel, enz..

  • Willem zegt op

   In Bangkok, in de Khao San Road, zag ik een kleine 3 weken op echt lijkende vuurwapens gewoon te koop liggen in een van de vele marktkraampjes. Zou de Turk daarmee hebben rondgezwaaid om te initimideren en dit met zijn dood moeten bekopen? Had hij maar niet zo dom moeten doen, zeg ik dan.

 5. Rob Piers zegt op

  Thai Visa schreef: “hewet said police checked Forlet’s background and found that he had several businesses on Koh Samui and he had also been acting like a mafia providing protection to farang on the island:.
  Welk bericht is nu waar?

 6. Guy zegt op

  Dat van jou is waar naar wat ik hoor Rob Piers.

 7. jan zegt op

  in pattaya zit een winkel daar kun je gewoon echte vuurwapens kopen , geen probleem en anders wel op de zwarte markt

 8. Simon zegt op

  In al die tijd dat ik al in Thailand kom is het, denk ik niet uit te roeien, die gevallen, die naar Thailand komen en van mening zijn, dat ze met geld in Thailand succes kunnen boeken. Helemaal bedenkelijk wordt het als je, jezelf denkt te moeten bewapenen, al dan niet met een nep wapen. Dan ben je bij voorbaat al gedoemd om als loser, door het leven te gaan. Van dergelijke lui kan je, je beter maar van distantiëren want dat brengt alleen maar ellende.

  Vaak zie je ook dat deze mensen een hele eigen opvatting hanteren hoe ze met de bevolking moeten omgaan. De manier waarop ze hun Engels aanpassen, vertelt mij in hoge mate hoe ze in de Thaise maatschappij staan.

  Uit ervaring weet ik dat waarschuwen niet helpt. Ik ben er nog niet uit waar dat aan zou kunnen liggen. Maar als “greeny” zou je toch voorzichtiger moeten zijn in den vreemde. Wat thuis normaal en vanzelfsprekend is, pakt in Thailand toch heel anders uit, is mijn ervaring.

  Natuurlijk heb ik wel eens expats tegengekomen waarvan ik denk, “die heeft het voor elkaar”. Maar als je een paar jaar verder bent, dan blijkt het dat je, je inzichten die je eerst had, moet bijstellen.

  Persoonlijk zie ik dat als les en ik blijf hier in dit land leren. Doorgronden van een cultuur, daar gaat soms een heel leven in zitten. De perceptie m.b.t. vrijheden, die ik hanteer is een heel andere dan die in de Thaise cultuur wordt gehanteerd. En daar hou ik rekening mee. Niet door een wapen aan te schaffen, maar door een meer “low profile” houding aan te nemen.

  Waarom moet je iedereen zo nodig laten weten dat je geld hebt?
  Waarom moet je iedereen overtuigen dat je zo’n populaire jongen ben?
  Waarom zou je een Thai willen overtuigen dat jij het beter weet, wat jouw rechten zijn?
  Je bent geen Thai, maar een farang die op deze manier voldoet aan het negatieve prototype van een farang.

  Het feit dat iemand een wapen draagt, maakt op de doorgewinterde (toeristen) Tai helemaal geen indruk. Het is een vrij brief voor de Thai (Op Kho Samui hebben ze een andere mentaliteit dan in een dorpje in de Isaan) en gezichtverlies van de betreffende, om je op welke manier dan ook, te mijden. Het kan misschien lang duren, maar men zal op deze manier en hoe dan ook, altijd het loodje leggen.

  In de gradatie van gezichtsverlies kan het voorkomen dat een Thai uit zijn woonplaats wordt verbannen. Diefstal, ongewenste zwangerschap enz. Het zal misschien niet door een farang worden opgepakt, omdat hij dat fenomeen niet begrijpt. Een farang kent geen gezichtsverlies. En daar wordt de grote fout gemaakt!!!!

  Al


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website