De vrouw van de Thaise kroonprins Vajiralongkorn heeft afstand gedaan van haar koninklijke titels. Prinses Srirasmi had een verzoek daartoe ingediend bij koning Bhumibol en die heeft dat gehonoreerd.

Srirasmi en haar familie zijn verwikkeld in een corruptieschandaal. Zeven familieleden zijn al gearresteerd, net als een aantal medewerkers van de prinses. De familie zou zich schuldig hebben gemaakt aan afpersing. Een oom van Srirasmi wordt ook verdacht van het organiseren van illegale gokpraktijken.

Scheiding

De Thaise kroonprins had er bij de regering in Bangkok al op aangedrongen dat zijn vrouw en haar familie titels zouden inleveren. Verwacht wordt dat hij zich op korte termijn laat scheiden.

Srirasmi is de derde vrouw van de 62-jarige Vajiralongkorn. Het stel is sinds 2001 samen. Ze verschenen recent nog wel samen bij officiële gelegenheden.

Bron: NOS.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website