Sony laat in Thailand fabriek voor Xperia-smartphones bouwen

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws
Tags:
23 oktober 2015

Elektronicagigant Sony gaat miljarden yens investeren in Thailand en laat een nieuwe fabriek bouwen waar de nieuwste Xperia-smartphones geproduceerd gaan worden. 

Daarnaast wordt in een bestaande fabriek in Pathum Thani een extra productielijn voor smartphones toegevoegd. Deze fabriek ligt al sinds 2011 stil door de overstromingen, maar kan kennelijk weer in gebruik genomen gaan worden.

Dochteronderneming Sony EMCS zal eigenaar worden van de nieuwe fabriek en zal straks ook verantwoordelijk zijn voor de productie. De fabrieken moeten beide in Sony’s fiscale jaar van 2016 actief worden en miljoenen smartphones gaan produceren. De nieuwe fabriek is Sony’s eerste nieuwe fabriek voor mobiele producten in 20 jaar, de laatste fabriek werd in 1995 gebouwd maar daar is Sony maar voor 51 procent aandeelhouder van.

Doordat Sony volledig eigenaar is van de nieuw te bouwen fabriek kan het zelf snel beslissingen nemen over de te voeren productie. Waarschijnlijk hoopt Sony de kosten voor het produceren van smartphones te verlagen zodat het meer winst kan maken met Sony Mobile. Iets wat de afgelopen tijd niet is gelukt.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website