Schoonmaak strand Hua Hin in volle gang

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws
Tags: , ,
29 oktober 2015

Ambtenaren, arbeiders en vrijwilligers zijn volop bezig met het schoonmaken van het strand in Hua Hin en Cha-Am, dat vervuild is geraakt met olie. 

Het strand is over een lengte van 10 kilometer vervuild en de strook met oliesmeer loopt van van Khao Takiap in Prachuap Khiri Khan tot aan Cha-Am.

Monsters van de vervuiling zijn naar een laboratorium in België gestuurd om ze te vergelijken met de ruwe olie die in de Golf van Thailand wordt gewonnen. De marine vloog gisteren over het gebied voor een luchtverkenning, waaruit de voorlopige conclusie is getrokken dat de vervuiling waarschijnlijk is veroorzaakt door een vrachtschip.

Eén mijl vanaf het strand werd een strook olie gesignaleerd die binnnenkort aan land zal spoelen. Naar verwachting is het strand over twee dagen schoon, maar zwemmen wordt afgeraden totdat de waterkwaliteit in orde is bevonden.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Schoonmaak strand Hua Hin in volle gang”

  1. marc965 zegt op

    Een week geleden lag het strand in Khao Takiap al vol rotzooi maar geen olie te bespeuren, we zijn dan maar naar het strand op het militaire domein geweest even verder op (geen rommel te bespeuren) en zeer in trek bij de Thais, waarschijnlijk met de normale prijzen die daar van toepassing zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website