In de nacht van maandag op dinsdag is een toerist in Pattaya mishandeld door een beveiliger van een bar en een aantal motorbike taxichauffeurs.

Het incident vond plaats aan de voorkant van het VIP Beer Bar Complex aan de Naklua Road. De man raakte bewusteloos en gewond aan zijn hoofd toen hij door zes Thai in elkaar werd geslagen. Volgens de beveiliger wilde de man zijn barrekening niet betalen maar getuigen zeggen dat deze versie niet klopt. De man dronk wat biertjes in de bar en moest daarvoor 1300 Baht afrekenen. Omdat hij slechts 600 Baht op zak had overlegde hij met een barmedewerker of hij de straat over kon steken om gebruik te maken van een ATM (pinautomaat).

Toen hij wegliep werd hij door een beveiliger, die niets van de afspraak afwist, gevraagd terug te komen en zijn rekening te betalen. Omdat de man doorliep werd de beveiliger boos en hij sloeg hem buiten een aantal keren tegen zijn hoofd. Ook vroeg hij aan een groepje motorbike taxichauffeurs om hem te helpen de barbezoeker een lesje te leren. Met zijn zessen sloegen ze op de man in die uiteindelijk bewusteloos raakte.

Toen de politie arriveerde werd de beveiliger gearresteerd, de motorbike taxichauffeurs waren toen al gevlogen. De beveiliger is daarna weer vrijgelaten omdat de toerist in kwestie geen aanklacht wilde indienen. Ook wilde hij niet naar het ziekenhuis voor behandeling van zijn verwondingen.

[youtube]http://youtu.be/nKnwLvPcMbI[/youtube]

 

29 reacties op “Toerist in Pattaya bewusteloos geslagen om misverstand over betaling barrekening (video)”

 1. noah zegt op

  Bekend gedrag in het land vd glimlach. Blijf lachen om die uitdrukking! Wacht nu op de reageerders die het goed praten omdat we ons in het niet echte Thailand bevinden…..

  • Roel zegt op

   Helemaal met je eens Noah, wil vaak reageren maar neem de moeite niet eens.

   Ik was gistermorgen ooggetuige van een farang die gebracht werd naar r con bar in soi bukauw, man betaalde 40 bath, taximan wilde 50 baht. Volgens farang hadden ze 40 bht afgesproken.afein het zadel ging omhoog en daar kwam een boksbeugel uit en er kwam nog een motobike taxi man aangerend!! Dus zag dat man nog 10 bht betaalde. Het was een ritje van lk metro naar soi tangwo dus schat zon 600 mtr.
   Welkom in het LOS!

   • Diditje zegt op

    Neem mij niet kwalijk indien ik het niet volledig begrijp:
    GisterMORGEN, was dit in de vroege uurtjes na een avondje stappen, waardoor die 600 meter hem te veel waren ? Of is deze persoon lichaamlijk niet in staat deze afstand te overbruggen ?
    Volledig akkord dat een overeenkomst dient nagekomen te worden, doch besef wel dat dit korte ritje deze biker zijn plaatsje in de wachtrij heeft gekost.
    En tenslotte, indien je verblijf in dit prachtland, afhankelijk is van 10 bath min of meer, kan ik je maar een enkele raad geven ::: Blijf waar je bent.
    Om terug te keren tot het onderwerp : Ik was niet aanwezig en kan derhalve niet oordelen, doch ik veronderstel dat deze persoon, indien hij nog voldoende nuchter was, zijn intenties op een of andere wijze had kunnen duidelijk maken aan het personeel, dit zelfs met gebarentaal.
    Mogelijk, dus zondere enige zekerheid, waande hij zich onaantastbaar ???

  • LOUISE zegt op

   Hi Noah,

   Een goede.
   Er blijven ten alle tijden mensen die die een of andere draai aan geven dat het de schuld is van de farang.
   Er moet echt iets gebeuren en dit moet vanuit hoger hand eens een keer bekend gemaakt worden.
   Het gros van de taxichauffeurs zijn hufters.
   Gelukkig ook veel die een normaal gedrag hebben tegenover een farang.
   De “”””meeste””” thai staan te popelen om er op los te rammen
   Jammer dat er niet een tourist was met een camera.

   Naar mijn mening moet de regering eens van leer trekken dat te veel aggressie niet echt een aantrekkingsveld creeren om toeristen te trekken.
   En het vergelijk met Spanje wat een TB-er in zijn reaktie shreef is ook niet helemaal uit de lucht gegrepen.
   dochter was ongeveer 7-8 jaar, dus nu bijna 40 jaar geleden en toen begon de spanjaard al te veranderen tegenover toeristen.

   ik ben goed in rekenen, maar ik zou absoluut niet weten hoe te becijferen als Thailand zijn toerisme kwijt gaat raken.
   Momenteel werken hier helaas heel veel mensen aan om dit te bewerkstelligen en dit in vele soorten branches.
   Gelukkig, zoals vandaag, ook veel lieve werknemers/sters meegemaakt wat naar mijn mening toch weer een opkikker is.
   Alleen het percentage van de goede begint steeds meer het onderspit te delven.

   Maar de goede maken ons nog steeds blij en we geven de moed niet op

   LOUISE

   • theoS zegt op

    In mijn jonge jaren was ik nogal een drinkebroer en wildeman (oud zeeman wilde vaart ) en ben uit bars gegooid en vechtpartijen in bars meegemaakt over de hele wereld.
    Ik geloof niet veel van de toedracht van dit verhaal, ik denk dat hij alleen maar die Baht 600- betaalde en zei dat ze de rest konden houden.
    Dit soort geintjes hoef je nergens ter wereld te flikken, ook Nederland niet.
    Wat die taxi motor rijders aangaat, probeer maar eens een taxi niet te betalen in Nederland, moet je zien hoeveel taxi chauffeurs per mobilifoon opgeroepen worden om je een koppie kleiner te maken. Incidenteel, ik heb een zeer korte stint op de Taxi gereden op de Kaap, Rotterdam (begin jaren ’60) en kan heel wat gevallen van niet betalende barklanten.

 2. John E. zegt op

  Er zal in elk vakantieland wel eens wat gebeuren. Maar Thailand steekt er met kop en schouder boven uit. Dat kun je van de omliggende landen niet zeggen. Thai land moet uitkijken dat de toeristen voor deze landen gaan kiezen en Thailand links laten liggen.

 3. Henk zegt op

  Klopt Noah de eerste is er al ,ik kom 25 jaar in Pattaya en heb nog nooit problemen gehad .Maar ik ben ook nog nooit met het enorme bedrag van 600 Baht een bar binnengegaan om vervolgens ruim het dubbele te verdrinken .Oke het in elkaar slaan van een bezoeker mag natuurlijk nooit of te nimmer gebeuren maar ik denk dat de bareigenaar met de beveiliger al vaker met dit soort problemen te maken hebben gehad en de wanbetaler nooit meer terug gezien .En NEE ik heb geen roze bril op maar praat puur uit ervaring !!

  • noah zegt op

   Ervaring, ik heb het ook nog nooit meegemaakt maar wel al tig keer persoonlijk gezien dat men met 5 a 6 man wordt afgetuigd. Zinloos geweld noemen nette mensen dat! Volgens mij staat er ook duidelijk dat er meerdere getuigen zijn dat de man netjes wou betalen!!! Ook al wou die niet betalen rechtvaardigd het nog niet om door 6 man bewusteloos te worden geslagen omdat men op de blaren moet zitten zoals ik hier lees! T zal je zelf maar gebeuren dat je door een misverstand ( kunnen vele redenen zijn ) aangepakt wordt door de thaise moterbike maffia, ja dat zijn ze!!! 600 bht is niet al te veel, maar men kan er toch 10 biertjes van betalen. Misschien was het gezellig en heeft die een paar ladydrankjes weggegeven en kwam hij er ter plaatse achter dat die niet genoeg bij zich had. Goh wat een zwaar vergrijp was het om dan te gaan pinnen en netjes de rekening te betalen! Durf mn kop erom te verwedden dat 99,9% van de bloggers ooit eens erachter is gekomen van shit bestel wat of wou wat kopen en heb helemaal geen geld of genoeg geld bij me.

  • LOUISE zegt op

   Moderator: Niet chatten svp.

 4. Rob Duve zegt op

  ik ben al heel vaak in Thailand geweest en ook in Duitsland,Spanje,en oostenrijk en ik heb nog nooit iets naars of vervelends meegemaakt.
  Als er één land is waar ik mij heel veilig voel dan is het wel Thailand maar criminelen heb je natuurlijk ook overal en natuurlijk ook in Thailand.
  Buitensporig geweld is nooit goed te praten en raad ik ten zeerste af.
  Wat ik wel raar vind is dat deze man geen aangifte heeft gedaan bij de politie.
  En,dit incident gebeurt weer in Pattaya,een broeinest van gespuis en zware criminelen.

 5. Henk zegt op

  Avondje stappen met 600 bath op zak? En je weet toch nog wel hoeveel biertjes je ophebt! Vreemd verhaal. Eigen schuld dikke bult?

 6. Luc zegt op

  deze gebeurtenissen moeten niet veralgemeend worden over heel Thailand. Ik kan goed begrijpen dat dit in de meest toeristische plaatsen gebeurd maar dat is een algemeen geweten en diegene die erheen gaan weten ook dat dit kan gebeuren. Dus wie zijn gat verbrand moet maar op de blaren zitten.

 7. Gerrit Tienkamp zegt op

  Gebeurd dagelijks en niet alleen in Pattaya. (Typies Thais, slaan voor ze beginnen te denken)

 8. Eric Donkaew zegt op

  We lezen het verhaal natuurlijk van één kant.
  Waarom zei hij niet tegen de beveiliger dat hij rustig met hem mee zou kunnen lopen naar de ATM om dan samen weer terug te lopen?
  Kennelijk liep hij door zonder zich om te draaien of wat te zeggen en dat kan dan agressie oproepen. Het kost zo’n bewaker waarschijnlijk geld als hij een wanbetaler laat gaan.
  Als je geen problemen zoekt, heb je bijna nooit problemen in Thailand. Behalve met je Thaise vrouw dan.

  • janbeute zegt op

   Beste Erik .
   Waarschijnlijk spreekt en verstaat de beveiliger geen enkel woord buitenlands .
   En zo ontstaan meer van deze problemen of konflikten veelal in Thailand .
   Het is nu 2015 en nieuw ASEAN , en Thailand scoort nog steeds laag met het Engels .
   Als er goed was gecommuniceerd tussen deze twee partijen , was er waarschijnlijk niks gebeurd .
   Eentje van de bar medewerkers even de toerist begeleiden naar de ATM aan de overkant van de straat .
   Om vervolgens de rekening te betalen .
   Maar nu is het op de TV en hij in het ziekenhuis .
   En Thailand heeft weer een slechtere naam extra gekregen vandaag .

   Jan Beute .

 9. Sir Charles zegt op

  Wat een lafaards toch om zo met zijn zessen op één persoon in te gaan slaan, dat valt niet goed te praten, wat de aanleiding dan ook geweest kan zijn en evenzeer laf om op de vlucht te gaan voor de politie!

  Stel je voor dat dit in Nederland was gebeurd dan wordt er moord en brand geschreeuwd, nog erger wanneer het Nederlanders waren geweest van Noord-Afrikaanse afkomst…maar ach nu het om Thailand gaat zal het wel weer door verscheidenen worden goedgepraat en weggewuifd.

 10. Hans van Mourik zegt op

  Ene Henk met zijn reactie…eigen schuld dikke buld
  slaat nergens op!
  Moeten we dan 5000-Baht meenemen om elders in
  de buurt een paar biertjes te drinken.
  Ik woon al meer dan 17-jaar in dit land van de
  glimlach.
  Maar ik woon hier in Thailand voor het mooie land
  , het weer en het eten.
  Maar beslist NIET voor de glimlach van de thaise
  bevolkink!
  Bij iedere glimlach van de thai,
  leg ik mijn hand op mijn portemonnee:

 11. Erick zegt op

  Net weer terug van m’n vriendin in Thailand.

  En idd … Ik sta steeds meer verteld van het onvriendelijke en soms onbeschofte gedrag van de ( meeste ) Thai .
  Niks glimlach ….. Ja alleen maar van de meisjes in de bar street .

 12. Gringo zegt op

  Zo’n bericht is natuurlijk koren op de molen van iedereen, die Thailand en dan in het bijzonder Pattaya verguist. Velen hebben hun conclusies al getrokken zonder de echte feiten te kennen.

  Alvorens ik oordeel, zou ik wel graag antwoord willen hebben op een aantal vragen:
  • Was de “toerist” wellicht een slechte bekende van de bar, die al vaker problemen heeft veroorzaakt.?
  • Was er onenigheid over de hoogte van de rekening? “Hij dronk wat biertjes” staat er en dat kostte 1300 Baht? Voor dat bedrag heb je niet :”wat” biertjes, maar heel wat of je moet met ladydrinks gestrooid hebben.
  • Was hij wellicht door die biertjes in een dronken bui, waardoor er een onprettige woordenwisseling ontstond?
  • Een beveiliger bij een bar doet niets als hij daar door het barpersoneel niet toe aangezet wordt. “Hij kende de afspraak niet” is pure onzin.
  • Wilde hij zonder te rekening (volledig) te betalen bezig weg te lopen of was hij echt van plan naar een ATM te gaan?
  • Heeft hij iets, legitimatie of bv horloge, bij de bar achter gelaten als borg?
  • Als de toerist te goeder trouw was, waarom heeft hij – zoals in een andere reactie al wordt gesteld – dan geen aangifte gedaan?

  Het excessief geweld is uiteraard niet goed te praten, maar het gebeurt. Om dat te voorkomen is de eenvoudige oplossing je normaal te gedragen en te betalen wat je schuldig bent.

  Ook dat voorbeeld dat genoemd wordt van motorbike taxichauffeur in Soi Buakhow is te belachelijk voor woorden. Wie gaat er nu stennis maken om een bedrag van 10 Baht?

  Hou toch op, mensen, doe gewoon, geniet van je pilsje en de andere geneugten in Pattaya zonder zelf problemen te veroorzaken.

  • Eric Donkaew zegt op

   Een goede, genuanceerde reactie. Zal niet veel waardering opleveren.

  • Roel zegt op

   Jammer Gringo dat je niet snapt dat het niet om die 10 bht gaat maar het idee van de boksbeugel!

  • Sir Charles zegt op

   Dan kan je het ook omdraaien Gringo, die motortaxidriver probeert elke keer bij vervoer van een farang nog 10 baht extra te ritselen hetgeen voor hem wél veel geld is, lukt het hem niet zomaar (want wellicht heeft hij de pech deze keer een zuinige farang te hebben die er niet aan mee wil werken), ach dan is er altijd nog de boksbeugel om die 10 baht alsnog te verkrijgen.

 13. jim zegt op

  ik heb dit regelmatig aan de hand ,maar in de bars waar ze me kennen,je moet met 600 baht geen bar binnen gaan , of het is voor 1 of 2 biertjes………betalen dan pinnen dan terugkomen.

  • noah zegt op

   Was afgelopen donderdag bij een pool gok wedstrijd ( Filipijnen ) Ging er heftig aan toe. Ik was lokaal een potje aan het poolen. Kreeg van mijn vrienden te horen over die wedstrijd, ging erheen ( Met veel te weinig geld omdat ik dacht naar huis te gaan… ). Begon te gokken op onze speler per frame. Verloor in het begin en had te weinig geld( ja eerste keer in mn leven hier Filipijnen ), eind gok wonnen we met 13-6. Maar de tussen frames was ik een keer mensen geld verschuldigd. Werd ik zo in mekaar gerost? Nee, het werd netjes en normaal opgelost zoals het zou moeten gaan! Eind van de rit, iedereen blij en gerespecteerd volgens de regels!

 14. Hans van Mourik zegt op

  Moderator: niet chatten svp.

 15. Khun Hallie zegt op

  Hans,
  Insgelijks. Waarom heeft een motobike taxi man een boksbeugel onder zijn zitting?
  De reden is duidelijk. Om de klanten te bedreigen meer te betalen voor de rit dan was afgesproken.
  Je neemt toch ook niet een honkbalknuppel mee wanneer je gebruik maakt van de diensten van een motobike taxi man.

  • BA zegt op

   Waarom een motorbike taxi een boksbeugel meeneemt?

   Wat dacht je van deze. Er zijn ook behoorlijk wat vervelende en ongemanierde falang met name in Pattaya. Beetje falang weegt 90-120 KG en is 1 of 2 koppen groter als een Thai die 60-70 KG weegt. Maw bij een 1 op 1 confrontatie delft de Thai geheid het onderspit.

 16. Cor vanKampen zegt op

  Mishandelen van mensen is in geen enkele situatie goed te praten.Je weet als je eigenaar bent van een bar dat mensen soms te veel drinken en daar moet je mee om kunnen gaan.
  Net zoals je er in veel situaties voor zo’n bezoek veel geld van overhoud.
  Met met bubbel krijt schrijven enz. De klant klaagt niet en betaald gewoon te veel.
  Nou komt er een zo’n heriemakker in je bar en je slaat hem bewusteloos. Voor het zelfde geld had die man
  gewoon dood geweest. Wie gaat dat nog goed praten? Niet te geloven toch.
  Er schrijft ook nog iemand, waarom heeft een motorbike taxi man een boksbeugel onder zijn zitting.
  Om klanten te bedreigen. Natuurlijk niet. Om zichzelf te beschermen in de middel of nergens tegen echt tuig dat hem wil beroven van zijn enige geld winning, zijn motor.
  Het is weer helaas zo dat vele een mening hebben en niet echt weten waar het over gaat.
  Cor van Kampen.

 17. Frank zegt op

  Heel erg dat zoiets voorkomt, al is dat niet alleen in Thailand zo. Waarom heeft de goede man niet tegen uitsmijter verteld dat hij ging pinnen? zover ik begrijp uit het verhaal was die niet op de hoogte en hij is degene die orde bewaakt. Jammer en erg kwalijk dat er dan nog eens wat oproerkraaiers komen om eens lekker te matten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website