Toeristen, expats en Thai moeten zich de komende dagen schrap zetten voor veel regen in Bangkok en de populaire toeristische provincies in de oostelijke en zuidelijke delen van Thailand.

Het Thaise KNMI laat weten dat Bangkok zeker tot volgende week dinsdag te maken krijgt met overvloedige regenval. Dit zal naast wateroverlast tevens verkeersoverlast veroorzaken.

Zware regenval wordt de komende dagen ook verwacht in de kustprovincies van de Andaman zee, zoals Ranong, Phangnga, Phuket, Krabi, Trang en Satun. Kleine boten kunnen beter niet de zee op gaan.

De regen zal zich verspreiden richting de oostelijke provincies. Hotel en resort eigenaren op Koh Kood en Koh Chang is gevraagd om toeristen te waarschuwen om niet in zee te gaan zwemmen vanwege de gevaarlijke stromingen.

Er gelden voor 20 provincies waarschuwingen voor hevige storm, overstromingen en aardverschuivingen als gevolg van zware regenval. De waarschuwing geldt ten en met zondag voor de provincies: Bangkok, Kanchanaburi, Nakhon Pathom, Hua Hin, Pathum Thani, Nonthaburi, Phetchaburi, Ratchaburi en Samut Prakan, Sa Kaeo, Chon Buri, Chanthaburi, Rayong, Trat, Prachin Buri, Ranong, Phangnga, Krabi, Phuket en Trang.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/zJvWqc


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Komende dagen veel regen in Bangkok en toeristische hotspots”

 1. Gringo zegt op

  Breng net mijn vrouw ergens naar toe achterop de scooter. De lucht is wel donker, maar het regent nog niet. Rijden door een straat met door Thais bewoonde huizen en het is net of er iemand een douchekraan wijd open zet. Van niets tot dikker druppels, het kletter op straat. Binnen een minuut was het weer afgelopen, maar wij beiden doorweekt. Oh heerlijk, die regentijd!

 2. Harry zegt op

  Kan dus weer “lachen” worden: door generaties lang wanbeleid, corruptie en verwaarlozing van het afvoerwatersysteem, tot het regelrecht dichtplempen van afvoerkanalen want.. brengt toch gratis grondoppervlakte op – wordt de catastrofe steeds groter. In 1994 mijn eerste kennismaking met de overstromingen aldaar, omdat een door de buurt gebouwde noodbrug van pallets en planken gebruikt moest worden. In 2011, toen het hele midden van het land vele weken lang onder water stond (met alle gevolgen van dien aan verspreiding van vervuilende stoffen ) beloofde de regerign weer van alles, net als de huidige regering, doch.. zal allemaal wel weer niet genoeg opbrengen in de eigen vestzak, kontzak, borstzak en rugzak.

  • Ronny Cha Am zegt op

   Heb vorige week gehoord bij familie in Pathum Thani, dat ze volgend jaar hun huis moeten verlaten, gelegen naast een brede khong. Ze gaan de khong sterk verbreden zodoende dient elk te verhuizen. Er werden ondertussen vervang gronden gevonden dat de huidige bewoners kunnen verhuizen… Alles in spoed ( thaise spoed).
   De regering doet dus wel inspanningen om opnieuw van voldoende afvoer te kunnen zorgen. Wij zullen zien…(zegt de blinde bij ons)

   Groetjes uit Cha Am
   Ronny

 3. Marianne Zondag zegt op

  Wij vertrekken morgen richting Bangkok voor een rondreis door het zuiden van Thailand, is dit wel verantwoord vanwege de slechte weersverwachting?

 4. Roy zegt op

  Toch wel eigenaardig.Waar de toeristen zijn is het weer slecht
  Gelukkig zit in Isaan met mijn zonnehoed je aan.

  • koos zegt op

   Ben het met je eens Roy, lekker weer
   Maar ben toch wel jalours op die toeristen die wel regen krijgen.
   Mijn rijstveld staat te verpieteren en zou best wat regen kunnen gebruiken.

 5. RonnyLatPhrao zegt op

  Voor Bangkok. De laatste dagen was er hevige regenval. Gisteren bewolkt maar geen regen gezien, alleen vannacht een vlaag. Vandaag al gans de dag mooi weer,

 6. Fransamsterdam zegt op

  Voor wie de buienradar voor het gebied met een straal van 120 kilometer rondom Bangkok nog niet kent:
  http://www.pattayaweather.net/Rain-Radar.html
  Ik geef toe, de buien ontstaan soms zo snel dat je ze onmogelijk aan kunt zien komen, maar het is toch wel handig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website