De Thaise premier Prayut Chan-o-cha overweegt om de staat van beleg in delen van Thailand op te heffen om het toerisme en de economie te stimuleren.

Dat heeft een van zijn onderministers donderdag gezegd. Het leger kondigde in mei de staat van beleg af, enkele dagen voordat het de macht in het land overnam en de toenmalige premier Yingluck Shinawatra verjoeg. In de hoofdstad Bangkok en in het toeristische Zuiden van het land werd die staat eerder al verlicht, onder meer door de avondklok op te heffen.

Reisorganisaties hebben de regering herhaaldelijk gevraagd om de reputatie van het land als zorgeloze vakantiebestemming te herstellen. Het aantal toeristen dat bijvoorbeeld in september van dit jaar naar Thailand reisde, lag 7 procent lager dan een jaar eerder. Toerisme is normaliter goed voor 10 procent van het nationaal inkomen.<

Bron: NU.nl


» Laat een reactie achter


3 reacties op “Prayut overweegt opheffen staat van beleg”

 1. Marc zegt op

  Toerisme stimuleren…!!!!Als men eens eerst begint met een rechte lijn te trekken in het kluwen van hun visa’s.Ze kunnen er blijkbaar zelf niet meer aan uit.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 2. willem scheveningen. zegt op

  Prayut heft staat van beleg op:
  Het toerisme is de afgelopen maanden rond 20!!! procent verminderd,las ik vandaag.Daar Thailand beslist niet”meer zo goedkoop als vroeger”is en de concurrentie[Laos/Cambodja/Birma] op de loer liggen,moet er natuurlijk wel wat gebeuren.De euro stort weer in/leuk voor de export vanuit Nederland,maar in Thailand krijg ik nu ook een stuk minder voor mn 1000 euro.Scheelt soms 4000bathjes wat je minder krijgt!
  De horeca ligt op zn gat,de hotels blijven half leeg,zelfs in Pattaya heb ik de manager van mijn hotel nog nooit zo chagarijnig gezien! Een voordeel;ik zie bijna geen Russen meer!
  Willem Scheveningen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 3. Carlo zegt op

  En wat te denken van de ongelijkheid..
  Horeca in pattaya dag en nacht open.
  Chiang RAI tot 01.00
  Chiang mai wat toch echt toeristisch genoemd mag worden is om 12.00 alles dicht.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website