Premier Prayut Chan-o-cha heeft de marine de opdracht om een speciale task force op te zetten die humanitaire hulp moet bieden aan de bootvluchtelingen in de Thaise wateren. De marine zal twee grote schepen met medisch personeel inzetten om de migranten op zee te helpen.

De luchtmacht zal met vliegtuigen boven de Thaise wateren patrouilleren en de bewegingen van de bootvluchtelingen in kaart brengen. Migranten die gestrand zijn zullen aan boord van de marineschepen worden gebracht en krijgen medische hulp. Vervolgens worden ze gescreend en naar tijdelijke onderkomens in Indonesië en Maleisië gebracht, zo laat Prayut weten. Daarmee wil Thailand haar steentje bijdragen om de bootvluchtelingen te helpen.

Aanstaande vrijdag is er een regionale bijeenkomst in Bangkok om oplossingen te bespreken voor de uittocht van bootvluchtelingen. Hoge ambtenaren uit 15 landen, waaronder Indonesië, Maleisië, Bangladesh, Australië en de Verenigde Staten zullen de vergadering bijwonen. Thailand heeft de VN en de VS om hulp gevraagd bij het aanpakken van de groeiende crisis, zo laat Prayut weten. Waarschijnlijk gaat de VS ook vliegtuigen inzetten om te zoeken naar bootvluchtelingen die nog op zee dobberen. De VS mag daarvoor gebruik maken van de luchthaven op Phuket.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/vMDJxw

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website