In het tempelcomplex Angkor Wat in Cambodja zijn opnieuw toeristen opgepakt voor het maken van naaktfoto’s. Onder de drie arrestanten is een vrouw uit Nederland. De anderen zijn mannen uit Argentinië en Italië.

Het drietal maakte tussen de tempels foto’s van hun blote billen. Ze werden aangehouden door beveiligingsmedewerkers en moeten voor de rechter verschijnen. Waarschijnlijk worden ze het land uitgezet.

Begin dit jaar waren er ook al twee gevallen van naaktfotografie in Angkor Wat, het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. In januari moesten drie Fransen Cambodja verlaten omdat ze pikante foto’s in een van de tempels hadden gemaakt. Kort daarna gingen twee Amerikaanse zussen er voor de camera uit de kleren. Naar aanleiding van de incidenten werd de beveiliging opgeschroefd.

Bron: NOS


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Nederlandse vrouw opgepakt voor naaktfoto’s in Angkor Wat”

 1. ruud tam ruad zegt op

  Het is gewoon dat, waar we al jaren over praten. Slechts 1 woord RESPECT !!!

 2. geert zegt op

  Totaal geen respect.
  Ik ben totaal niet religeus maar respecteer ieders geloof .
  Deze lui mogen wat dat betreft voor mij nog wel een tijdje blijven logeren op eigen kosten dan in een 0 sterren gevangenis .
  Mischien leren ze dan dat er mensen zijn die door dit
  soort pubergrapjes anderen gekwetst kunnen worden
  Wat is het volgende gemeenschap in een tempel ??
  Nee je bent daar tegast en dan heb je je ook tegedragen zoals het een gast behoort te doen

  Geert

 3. ivo zegt op

  Prima is tenslotte absoluut respectloos, We maken in het buitenland allemaal ongemerkt omgangs foutjes (en zijn heel blij dat de lokale mensen dat pikken van die rare botte buitenlanders), maar daar kan je dit gedrag toch echt niet meer onder scharen.

 4. ReneH zegt op

  Is er hier dan iemand die zich daarover verbaast? Ga dan eens naaktfoto’s in de St. Pieter in Rome maken.

  • Rob V. zegt op

   Of bij het monument op de Dam. Als je op openbare plaatsen de algemene fatsoensnormen of wetten overschrijd dan kun je er op rekenen dat daar consequenties aan zitten. Of je dat nu in een tempel, museum, monument of op een pleintje doet.

   Wil je toch buiten uit de kleren dan is genoeg afgelegen natuur waar niemand je kan zien of zich aan je storen. Maar zelfs daar weet je dan dat er gevolgen kunnen zijn mocht je toch niet zo afgezonderd zijn geweest als je dacht…

 5. Chris van het dorpje zegt op

  Hoe stom kunnen sommige mensen doch zijn !

 6. Devamitta Thera zegt op

  Ik ben een nederlands Buddhisties monnik al meer dan 30 jaar, en hoop dat ze deze lui een heeeel lange gevangenis straf en een grote boete geven! Genoeg is genoeg! Eens zien wat er gebeurt als ze dit in de St. Pieter doen of by the Kaaba (als ze er al kunnen komen). Wat eeen uitschot!

 7. l.lagemaat zegt op

  Honderd zweepslagen op die blote billen en dan op You Tube!
  Dan is gelijk deze “nieuwe trent “afgelopen.

  groet,
  Lodewijk

 8. Cor van Kampen zegt op

  Honderd zweepslagen. Heeeel lange gevangenis straf enz.
  Voor mij mogen ze in hun blote kont rondlopen ik heb er geen last van.
  Men kan zelfs zo ver gaan om ze te onthoofden. Er zijn groeperingen genoeg die dat doen.
  Doen die mensen iemand kwaad? Moeten mensen die niks met een geloof of levens wijze wat door een ander opgedrongen word zich wat aantrekken van al dat gedoe. Wat ook nog te vuur en te zwaart onder de mensen is gebracht. Geef ze net als de man in Pattaya een bekeuring die in zijn blote kont liep met Sonkran. Was vast ook wel een Tempel in de omgeving. Daar sterft het van.
  Cor van Kampen.

 9. Eugenio zegt op

  Mensen zelf nooit jong geweest? Natuurlijk was het een beetje dom. Maar dit is weer de typische reactie van een feodale oosterse overheid. (Hoe kleiner de boef, hoe groter de ophef)
  Die overijverige (voyeurs) beveiligers waren van de private onderneming van meneer Sok Kong, die met zijn bedrijf Sokimex het alleenrecht over de exploitatie en ticket inkomsten van Angkor Wat heeft.
  Zoek internet er maar op na. Hierbij een voorbeeld al uit 2008.
  http://khmernz.blogspot.nl/2008/01/income-from-angkor-wat-is-more-than-60.html
  In 2014 nog steeds van toepassing.
  http://www.rfa.org/english/news/cambodia/angkor-wat-11192014172942.html
  Ik heb deze achtergrond informatie vorige week toevallig gelezen in ‘Muskietengat” van John Ter Horst (een vergeten geschiedenis van de VOC in Cambodja). Hier in wordt ook het regiem van Pol Pot beschreven en het Cambodja onder de huidige premier Hun Sen (ex Rode Khmer)
  Ik erger me er meer aan, dat bijvoorbeeld types als Sok Kong niet wat harder in de publieke opinie worden aangepakt.

 10. D H Kleinbergen zegt op

  Hoe haal je het in je hoofd , nooit van respect gehoort ? Flinke boete en der uit !

 11. lung addie zegt op

  Dat moet toch nogal indruk maken om op facebook of andere sociale media een foto te kunnen posten waarin je naakt of halfnaakt poseert in een tempel. Hoewel Angkor Wat, ondanks de naam Wat, hoofdzakelijk en oorspronkelijk niet echt tempels waren maar paleizen, geeft het blijk van ofwel stupiditeit of van uiterst gemis aan enige vorm van respect.
  Een fikse geldelijke boete, moeten ze daarom nu precies ook niet in de gevangenis stoppen, en een Rode Stempel in het paspoort, met als gevolg verschillende jaren geen toegang meer tot het land. Onmiddellijk het land uitzetten, dan hebben ze ook nog eens de kosten van een herboeking van hun ticket.

  Lung addie

  • ruud zegt op

   Zo’n rode stempel is nauwelijks een straf.
   De kans dat iemand een tweede keer naar Cambodja zou willen na opgepakt te zijn geweest is erg klein.
   Een FORSE (met hoofdletters) geldstraf zou wel op zijn plaats zijn.
   Gevangenisstraf is ook weer wat overdreven.(behalve een of twee nachtjes in een politiecel misschien)
   Het zijn nu ook weer geen moordenaars.

 12. KhunBram zegt op

  Perfect.
  Oppakken die gasten.
  Hopende dat ze er niet zo als in nl afkomen met 500 euro boete………..
  TERWIJL de wetgeving in nl over max 5 jaar celstraf spreekt. Maar ja dat is maar nl papier.
  Uitvoerend rechtelijk orgaan is in nl vergelijkbaar met een chipalata pudding. En niet meer dan dat.
  Hopelijk denken ze daar in Cambodja anders over.

 13. Mark zegt op

  Uiteraard is het nogal lichtzinnig, dom, ijdel en zelfs provocatief om in het openbaar je blootje te paraderen dat dan via het www aan de hele wereld te tonen. Extra bezwarend is zoiets te doen in een complex als Angkor dat een “religieuze” betekenis gekregen heeft als “Wat”.

  Onze 21ste eeuwse verontwaardiging is echter misplaatst, zeker als ze radicaal geformuleerd wordt en er dito sancties aan gekoppeld worden. De verontwaardigde radicalen hebben blijkbaar nog nooit goed naar de beeltenissen van “apsara’s” in de Angkorwanden gekeken. Neen, zij slaan ongetwijfeld de handen voor de oogjes als de wulpse nimfen verschijnen. Of kijken piepen ze toch stiekem door de vingertjes heen?
  Overigens spat het naakt ook van de muur- en plafondschilderingen in het Vaticaan en de erotiek is er nauwelijks verholen aanwezig niettegenstaande de belerende boodschap.

  Waarom lieten de machtigen van die tijd de apsara’s houwen in hun paleismuren en waarom kregen de Michelango’s en andere Rubensen vetbetaalde opdrachten om die geweldige naakte mannen en vrouwenlijven op muren en doeken te schilderen in woningen en gebedshuizen? Om zich in verontwaardiging te ergeren?

  Elk diertje zijn pleziertje? Is het niet van alle tijden?

 14. Jack G. zegt op

  Het is een wereldwijde trend de afgelopen jaren. In Peru bij de oude Inca stad loopt het zelfs uit de hand als ik de media mag geloven. Maar ik heb er zelf ook even aan gedacht om het doen. Maar toen kwam ik tot de conclusie dat ik niemand er een plezier mee doe inclusief mijzelf. Want eerst op de plek zelf loop je het risico mensen boos te maken en om opgepakt te worden. Maar dan zit je weer thuis met je foto’s. Laat je die dan zien op je werk? Of aan je kinderen en kleinkinderen. Mijn buren? maak je er dan een grote canvasposter van voor aan de muur in de keuken? Of stuur ik ze dan op naar Thailandblog?

 15. rob zegt op

  Het is en blijft in mijn opinie een groot gebrek aan respect. Je bent te gast in een ander land en gedraag je daar dan ook naar. Celstraf hoeft van mij niet zo nodig maar een boete van een paar duizend euro vindt ik wel op zijn plaats.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website