Nederlanders en Belgen gelukkiger dan Thai

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws
Tags: ,
24 april 2015

Nederlanders en Belgen zijn gelukkig dan Thai dat blijkt uit de jaarlijkse lijst van ‘gelukkigste landen’ van de Verenigde Naties. Wel zijn Nederlanders iets minder gelukkig dan vorig jaar en daarom drie plaatsen gezakt op de ranglijst.

Stond ons land in de vorige editie, die in 2013 werd gepubliceerd, nog op plek vier, nu moet genoegen genomen worden met een zevende plek.

Nederland krijgt ook een iets lager rapportcijfer: van een 7,5 naar een 7,4. Overigens doen we het beter dan onze buren. België is te vinden op plek 19, Duitsland pas op plaats 26. De Zwitsers leven in het gelukkigste land van deze wereld. Die plek hebben ze afgepakt van Denemarken, dat nu op plek drie staat. Nummer twee IJsland maakt de top drie compleet. De ‘ongelukkigste’ landen zijn Togo, Burundi en Syrië.

Thailand scoort redelijk en staat op plaats 24.

De onderzoekers hebben onder meer gekeken naar de jaren die mensen gemiddeld in gezondheid leven, of mensen iemand hebben op wie ze kunnen rekenen en de vrijheid om levenskeuzes te maken. Ook vrijgevigheid, corruptie en het bruto binnenlands product (bbp) per hoofd van de bevolking tellen mee. Gekeken is naar de periode tussen 2012 en 2014.

Bron: http://worldhappiness.report/wp-content/uploads/sites/2/2015/04/WHR15.pdf

8 reacties op “Nederlanders en Belgen gelukkiger dan Thai”

 1. bona zegt op

  Heel interessant artikel !
  Persoonlijk ben ik van mening dat Thai mensen nagenoeg nooit klagen.
  Klagende Belgen zijn er wel, doch weinig.
  Nederlanders daarentegen, zijn blijkbaar nooit tevreden.
  Zou het kunnen zijn dat onnodige luxe de mensen dusdanig verwend, dat elk gemis als rampzalig ervaren zou worden ?
  Ik weet het echt niet !

 2. Malee zegt op

  En uiteraard de hitte bepaalt veel voor de mensen. Want je hebt 9 maanden een fan nodig of airconditioning. Of het komt met baken uit de hemel. Tegen koude kun je je kleden, maar niet tegen de hitte. Thaien gaan naar shoppingcentres omdat het daar koel is. Dus begrijpelijk dat Thailand niet zo hoog staat. En de enorme lucht vervulling, En Helaas ook het chaotische verkeer.

 3. Aad zegt op

  Ha! En wat als het hollanders of belgen betreft die in Thailand wonen? Willen die soms terug naar de EU ‘omdat ze daar gelukkiger zullen zijn’?
  Degenen die ik gesproken heb en naar NL zijn geweest willen graag zo snel mogelijk terug naar Th.

  Luchtvervuiling soms ja, afhankelijk van waar je bent, maar het gevoel van vrijheid en veiligheid die in Th nog bestaat en die in het westen sinds 1970 alsmaar zijn verminderd is niet door de gelukkige westerse consumenten cultuur te vervangen! En dan heb ik het nog niet over de prijzen!

  Oproep: Wie wil er terug naar het ‘Geluksland’?

  • Khun Peter zegt op

   Het gaat natuurlijk om Thai die in Thailand wonen en niet om expats.

  • Sjaak S zegt op

   Weet je waarom de Belgen en Nederlanders zo hoog staan op de geluksladder? Omdat degenen die niet gelukkig zijn, de mogelijkheid hebben om ergens anders te gaan wonen en daar wel gelukkig zijn. Dan blijven er meer mensen over die wel gelukkig in eigen land zijn…
   Dat geldt niet voor de Thai, omdat zij meestal het geld niet hebben om zich ergens anders beter te voelen.

 4. Jack zegt op

  ha! … merkwaardig!…volgens deze lijst scoort Thailand bijzonder goed…eerste plaats van alle Aziatische landen 🙂

  • henry zegt op

   Thailand staat 2e
   1e plaats is voor Singapore.

 5. Jack zegt op

  Haha… ok Henry thank you …. you right… nieuwe leesbril aanschaffen… en toch nog een zilveren medaille for the land of “Smiles” :-)) … waarom klagen sommige Nederlanders,sommige Belgen en alle Fransen toch altijd… haha… zowel thuishaven en gastland scoren toch niet zo slecht!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website