Nederlander wil luxe vakanties en boekt vaker online

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws
30 oktober 2015

Nederlanders boeken hun vakantie voornamelijk online op internet.  Vorig jaar is 81 procent van alle vakanties via internet afgesloten. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau NBTC-NIPO.

Men kiest steeds meer voor luxe vakanties zoals all-inclusive hotels. Het zelf samenstellen van een reis op internet is ook populair: vervoer en accommodatie worden dan los van elkaar geboekt.

Als er gekeken wordt naar een aantal trends over de afgelopen tien jaar, dan blijkt het dat Nederlanders steeds meer waarde hechten aan buitenlandse vakanties (bijna 18 miljoen vakanties vorig jaar). Vakanties bestaan ook vaker uit korte tripjes. Er werden ruim 13 miljoen twee tot vier dagen-tripjes ondernomen.

Vorig jaar gaf Nederland bijna 15,5 miljard euro uit aan vakanties. Internet is al langer een veelgebruikt middel om te zoeken en te boeken. In vier jaar tijd steeg het gebruik met bijna 10 procent. Ook worden steeds meer boekingen tijdens de reis zelf gemaakt.

Jaarlijks gaan ongeveer een miljoen Nederlanders op wintersport, die cijfers zijn al jaren stabiel.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Nederlander wil luxe vakanties en boekt vaker online”

  1. Taitai zegt op

    Zijn alle all-inclusive hotels luxe? Ik heb regelmatig gelezen dat er nogal eens voor die formule gekozen wordt opdat de vakantievierders financieel weten waar ze aan toe zijn. Het is niet de luxe, maar de zekerheid over de kosten die bepalend is om zo’n reis te boeken. Juist mensen met een beperkt budget kiezen ervoor. Volgens mij zijn er ook veel van die resorts die niet echt “luxe” zijn.

    Wel kan het als “luxe” ervaren worden omdat de zon er altijd schijnt, er een groot zwembad is, de kinderen de hele dag door ijs kunnen eten en er een continu aanwezig buffet van jewelste is.

    Zelf voel ik er overigens weinig voor. De kinderen mogen er hun buik vol ijs eten, hun ouders hebben er geen kind aan ze, maar van het land waar ze zijn, pakken ze hoegenaamd niets op.

  2. Jack G. zegt op

    Dat alles is inclusief is wel luxe voor veel Nederlanders die anders in een bungalowpark of op een camping verblijven. Ik denk dat je het zo moet bekijken. Voor veel Nederlanders is een reis maken naar Thailand al enorme luxe. Ik heb makkelijk praten omdat ik alleen reis maar als je een gezin hebt is het best wel een dure aangelegenheid door de vliegtickets en dan heb je nog niks. Toch zijn veel mensen die mij vragen wat Thailand nou kost best wel verbaasd over wat het uiteindelijk kost. 2 weken naar Centenparcs in Nederland in het hoogseizoen is ook niet echt voor een prijsje te scoren. Dan is alles erbij in Turkije of elders waar deze vakantiefabrieken staan een prima alternatief. Mijn buren hebben het van het jaar ook gedaan ipv kamperen. Mijn buurvrouw had nu ook vakantie was het eerste wat ze tegen mij zei. Kinderen worden vermaakt, eten staat klaar, de bedden worden opgemaakt, even wat kleding in de koffer en gaan. Wat een luxe!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website