Reizigers die zelf een vakantie samenstellen bij een internetaanbieder moeten dezelfde bescherming krijgen als bij het boeken van een pakketreis. Dat vinden de ANWB, reisbrancheorganisatie ANVR en de Consumentenbond.

De organisaties doen een beroep op de EU in Brussel om dit in een vernieuwde richtlijn te regelen, zo laten zij donderdag weten.

Vaak wordt in een online boeking niet alleen een vlucht maar ook een accommodatie of een huurauto geregeld. Volgens de organisaties staat dit gelijk aan een pakketreis.

Het belangrijkste voordeel hierbij is dat de online boeker ook zijn reisaanbieder kan aanspreken bij gebreken in de reis, voor bijstand bij calamiteiten of een faillissement. Het aandeel online boekingen van vakanties nanar het buitenland neemt dit jaar met ongeveer 80 procent toe, stellen de organisaties.

”Het online boeken zorgt ervoor dat de vakantieganger meer keuze heeft bij het samenstellen van een reis”, aldus de organisaties. “Schaduwzijde hiervan is dat een pakketreis niet meer als pakket wordt gepresenteerd maar als losse onderdelen. Daarvoor geldt niet dezelfde bescherming als bij van een echte pakketreis.”


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “‘Meer zekerheid voor reiziger die zelf online vakantie boekt’”

  1. Theo zegt op

    Ook belangrijk is bij een zelf samengestelde reis dat je bij het afsluiten van een annuleringsverzekering goed kijkt of deze een samengestelde reis dekt want er zijn diverse verzekeringen die alleen een pakketreis dekken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website