Er zijn strengere maatregelen nodig om hard te kunnen optreden tegen distributeurs die loten verkopen voor meer dan 70,40 baht aan de straatverkopers, zo laat Apirat Khongsompong, voorzitter van de Gouvernement Loterij Office (GLO) weten.

Inmiddels zijn er vier lotenverkopers gearresteerd omdat zij meer vroegen dan de wettelijk vastgestelde prijs van 80 baht. Thongpoon W. (72) en Suwanna K. (33) werden gearresteerd in Bangkok. Radasa R. (63) werd gearresteerd in Cha-am en Pranom L. ( 46) werd aangehouden in Chiang Mai. Ze verkochten tickets voor 90 baht per paar.

Mevrouw Thongpoon vertelde de politie dat ze de loterij tickets had ingekocht voor een te hoge prijs, namelijk 75 baht. Ook de andere verkopers moesten hun loten duurder inkopen dan de vastgestelde prijs en daarom ook meer vragen om toch nog iets te kunnen verdienen.

Om het probleem bij de bron te kunnen aanpakken moet er vooral tegen distributeurs worden opgetreden die de wet overtreden.

8 reacties op “Vier lotenverkopers opgepakt voor te hoge verkoopprijs”

 1. Nico zegt op

  Om loten te “mogen” verkopen moet je een handicap hebben, moet je toch wel sterk in je schoenen staan om deze “criminelen” te arresteren.

 2. Fransamsterdam zegt op

  Ach, je kunt het ook wat positiever zien. Om een verklaring los te krijgen dat de distributeurs een te hoge prijs aan de straatverkopers vragen, zul je die laatsten er toch op moeten betrappen de loten voor meer dan 80 Baht te verkopen en dan de reden daarvoor vragen.
  Ik krijg uit het artikel niet de indruk dat die straatverkopers een draconische straf boven het hoofd hangt en ook de uitlatingen van Khongsompong duiden erop dat het aanpakken van de vijf distributeurs die de gehele markt in handen hebben het uiteindelijke doel is.
  Maar ja, in de ogen van veel Nederlanders is alles wat de Thaise politie doet bij voorbaat en per definitie fout.

  • Tino Kuis zegt op

   In Loei kreeg een lotterij verkoper die 90 baht rekende voor een paar loten de maximale boete van 10.000 baht. Dat is een draconische straf.

   http://englishnews.thaipbs.or.th/defiant-lottery-vendor-fined-10000-baht-for-overpricing

   • Fransamsterdam zegt op

    Dat is ongeveer de opbrengst van het bijbaantje in twee maanden. 1000 ฿ was van mij ook genoeg geweest, maar het was heel duidelijk aangekondigd en het is waarschijnlijk de enige manier om ‘het kwaad uit te roeien’.

  • Tino Kuis zegt op

   En vergeet ook niet dat al decennia lang allelei overheidsdienaren geld graaien uit de pot van de Staatsloterij. Iedereen weet dat en iedereen weet wie dat zijn. Daar is nooit iemand voor gestraft. In Thailand worden alleen de armen gestraft.

   • geert jan zegt op

    interressant Tino;maar wie zijn dat dan? vertel het ook aan ons a.u.b.

    • Tino Kuis zegt op

     In ieder geval Sarit Thanarat, dictator van 1957-1963, hoogstwaarschijnlijk Thaksin ook om iemand te helpen die ik helaas hier niet kan noemen. De rest zijn geruchten geef ik toe. Misschien had ik dit beter niet kunnen vermelden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website