Koning Bhumibol in openbaar voor viering jubileum

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws
5 mei 2015

Koning Bhumibol is voor het eerst in maanden in het openbaar verschenen. Het is vandaag 65 jaar geleden dat Bhumibol tot koning werd gekroond en ter ere van dat jubileum woonde hij in Bangkok een ceremonie bij.

De 87-jarige Bhumibol verblijft momenteel in het ziekenhuis in Bangkok. daarvoor verbleef hij een aantal maanden in Hua Hin verbleef. Daarvandaan reed hij in een auto naar het Koninklijk Paleis. Langs de route stonden honderden Thai om het staatshoofd toe te juichen. Op tv werd getoond hoe de koning in een rolstoel naar de ceremonie werd gereden en daarbij aanwezig was.

Bhumibol werd op 5 mei 1950 gekroond tot koning van Thailand. Hij was toen al vier jaar aan de macht. Bhumibol is met zijn ambtstermijn van bijna 69 jaar het langstzittende staatshoofd. Op de tweede plaats komt de Britse koningin Elizabeth; zij regeert sinds 1952.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website