Koning Bhumibol verleent Amerikaan gratie

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws
Tags: ,
11 juli 2012

De Thaise koning Bhumibol heeft gratie verleend aan een Amerikaan die was veroordeeld voor majesteitsschennis. Dat heeft de Amerikaanse ambassade in Thailand bekendgemaakt.

Autohandelaar Joe Gordon beledigde de koning door delen van de in Thailand verboden biografie ‘The King Never Smiles’ in het Thais te vertalen en vanuit de VS online te publiceren. Toen Gordon vorig jaar mei in Thailand was voor een medische behandeling, werd hij opgepakt. In december werd hij veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar.

De 84-jarige koning staat in Thailand op een voetstuk. Mensen die veroordeeld worden voor belediging van de koning, koningin of troonopvolger kunnen standaard rekenen op lange gevangenisstraffen.

Bron: NOS


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Koning Bhumibol verleent Amerikaan gratie”

 1. Miek37 zegt op

  Dan kan je dus wel nagaan hoeveel druk er vanaf de Amerikaanse kant is geweest, dat daarop in is gegaan.

  • @ Miek, dat maakt niet uit. Vrijwel alle buitenlanders die worden veroordeeld wegens majesteitsschennis krijgen na een aantal maanden gratie. Je wordt wel het land uitgezet en tot ongewenste vreemdeling verklaard.

  • Peter Holland zegt op

   Nee, Miek, helemaal geen druk van de Amerikanen, die wel moord en brand schreeuwen als het om Birma of China gaat.
   De beste man van Thaise komaf die al 30 jaar in de VS woont , is ‘gewoon’ politieke gevangene.
   Hij had echter, en alleen al omdat hij van oorsprong Thai is, beter moeten weten.

 2. Willem van Doorn zegt op

  Het dunkt me dat -voorzichtig gezegd- deze koning van Thailand waarlijk een groot man is. Ik heb al eens met betrekking tot het onderwerp majesteitsschennis opgemerkt: “Vraag het de koning zelf”. Nu zal niemand dit ook doen misschien, zodat de koning zou kunnen blijven zwijgen. Maar te spreken zoals hij nu gesproken heeft, is goud. Dat in weerwil van het domme sfinkse gezegde dat nu juist zwijgen goud zou zijn.

 3. TH.NL zegt op

  Kennelijk toch een teken dat de koning het zelf niet helemaal eens is met die wet die misschien wel te pas en te onpas word toegepast. Trouwens, wel dom van die Joe. Hij had toch zeker beter moeten weten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website