Koh Larn kan invasie van Chinese toeristen niet aan

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws
Tags: ,
6 oktober 2015

De Thailand-China Tourism Association (TCTA) luidt de noodklok over de vele Chinese toeristen die het eiland Koh Larn bij Pattaya bezoeken. De veiligheid van de toeristen komt in gevaar omdat vooral de veerboten het grote aantal dagjesmensen niet aankunnen.

Doordeweeks krijgt het eiland nu al bezoek van 5.000 tot 7.000 toeristen en in het weekend 10.000, zo laat de Tourism Authority of Thailand weten. Het probleem zal nog groter worden wanneer luchthaven U-tapao volledig in bedrijf is. Er komen dan nog mer toeristen uit China naar Pattaya.

De Chinese ambassade heeft, met een aantal ongelukken met veerboten in het verleden in gedachte, de autoriteiten gevraagd het probleem zo snel mogelijk oplossen.

Pattaya probeert het aantal bezoekers aan Koh Larn te beperken door een maximum te stellen aan het aantal passagiers op de veerboten. Vier maatschappijen mogen naar het eiland varen. Er gaan echter ook diverse speedboten en ander vaartuigen naar het eiland om toeristen te brengen en op te halen.

Het stadsbestuur van Pattaya zal met de betrokken partijen in gesprek gaan.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Koh Larn kan invasie van Chinese toeristen niet aan”

  1. Dirk zegt op

    En dit is nog maar het begin van nog veel meer problemen. Kort samengevat: daar wil straks geen “gewone” toerist meer heen.

    • Chiang Moi zegt op

      Ik denk dat dat voor Thailand niet veel uitmaakt. Het levert geld op en het maakt niet uit waar het vandaan komt, Russen, Europeanen, Amerikanen, Marsmannetjes of zoals nu Chinezen zolang het maar geld opleverd kijkt de Thai niet zo nauw


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website