Twee mannen, die deel uitmaakte van een inbrekersbende die zich richtte op huizen van buitenlanders in het noordoosten van Thailand, zijn gearresteerd. Een deel van de buit die 10 miljoen baht bedroeg is teruggevonden in het district Bua Yai (Nakhon Ratchasima). 

Pradit Chainok (28) en zijn broer Prasopcho (26), beide inwoners van Bua Yai zijn gearresteerd en werden gisteren gepresenteerd tijdens een persconferentie.

De twee broers zochten hun slachtoffers uit op de luchthaven van Udon Thani. Het ging daarbij buitenlanders met Thaise vrouwen, zo liet Pol Lt Gen Boonlert Jaipradit weten. De verdachten volgde de gekozen slachtoffers naar hun huis en wachtten op een kans om in te breken en kostbaarheden te stelen.

De verdachten hadden op deze wijze al bij 11 huizen ingebroken en voor meer dan 10 miljoen baht in contanten en kostbaarheden buitgemaakt. De inbrekers bezochten huizen in Udon Thani, Nong Khai, Nong Bua Lam Phu, Chaiyaphum en Nakhon Ratchasima. Een deel van de gestolen goederen is teruggevonden maar het is nog niet duidelijk of dit de gehele buit is.

De laatste actie van het inbrekersduo was een inbraak in een huis van buitenlander in Ban Chiang in het district Nong Han (Udon Thani) op 8 augustus. Er is toen voor een waarde van meer dan 800.000 baht in contanten en kostbaarheden gestolen.

Volgens de politie zijn er nog zes andere bendeleden betrokken bij de inbraken. Naar hen wordt nog gezocht.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/eLOyrm

14 reacties op “Inbrekersbende in Isaan gearresteerd die zich richtte op huizen expats”

 1. janus zegt op

  Jammer maar helaas.Dit had veel leed kunnen voorkomen als de farang net als wij enkele camera,s had opgehangen in en rond zijn huis.Dan waren de daders sneller achterhaald.Wij hebben 5 camera,s gemonteerd met een recorder opname toestel.We kunnen via internet over waar we zijn via ipad en tv volgen wat er thuis gebeurd of gaat plaats vinden..De hele set kost amper 20.000 baht en geeft je veel waarborgen dat je weet wie er rond je huis lopen.Men moet natuurlijk zorgen dat de camera,s niet te saboteren zijn en dan kan je thuis van uit je pc of tv kijken wat er rond je huis gebeurd..De beelden worden 14 dagen vastgehouden zo dat je ze terug kan zien en zelfs opslaan.
  Een camera gericht op ons zwembad zorgt er voor dat we zelfs kunnen zien of kinderen veilig aan het zwemmen zijn .

  • Leo Th. zegt op

   Prima dat je camera’s heb opgehangen, een eventuele inbreker kan daardoor afgeschrikt worden en de pakkans worden vergroot. Met of zonder camera is het toch wel raadzaam om contanten en kostbaarheden veilig op te bergen, zeker wanneer er niemand in huis is. Wil toch opmerken dat de camera gericht op jullie zwembad niet garant staat voor het veilig zwemmen van de kinderen. De beelden van de camera zullen niet onafgebroken gevolgd worden en afhankelijk van de leeftijd en geoefendheid zouden kinderen altijd onder direct toezicht moeten staan bij gebruik van het zwembad. Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan in een luttele seconde plaatsvinden.

 2. dick zegt op

  Janus , dit is een goed plan .heb je deze in thailand gekocht of in nederland? Ik ben beniewd…
  Dick

  • patrick DC zegt op

   Beste Dick,
   Je kan deze setjes ook bij Aliexpress.com bestellen , voor 4 camera’s + recorder betaalden we 2 jaar geleden zo’n 10.000 Bath.. Je moet wel ergens in een computershop een harde schijf (best SSD) aanschaffen en (laten) monteren.
   Er bestaan ook versie’s voor 8 en 16 camera’s.
   Ik bestel regelmatig bij Aliexpress. com (China) en alles wordt keurig hier thuis in Thailand geleverd. Slechts eenmaal diende ik een klein bedrag aan invoertaks te betalen.
   Check wel of de voorgestelde transporteurs in Uw regio werken ! bij ons komt enkel EMS & China Post langs.
   Succes !

  • janus zegt op

   Dick gekocht bij Landmark.Goede service 1 jaar garantie.Met 2 camera,s en een recorder om alles op te slaan en lange kabels alles inclusief 10.000 baht.Allees zelf aan gelegd maar wij hebben 2 extra camera er bij gekocht .Je krijgt ook een code om alles terug te kunnen zien wat er gebeurd is. en bij problemen komen de leverancier en zijn staf de boel regelen.Goede services
   Je hoeft geen exta harde schijf aan te schaffen want hij slaat alles op zijn eigen reciever op en dat houd hij 14 dagen vast ter controle.Dan staan ze er met bivakmutsen ook op en vooral als ze via de straat komen staat alles op beeld ook de voertuigen scooters etc die paseren.
   Je kan 4 beelden tegelijk op je tv volgen.En om binnen te komen hebben we een alarm dat de hele buurt wakker schud als ze on aangekondigt bezoek willen brengen.Dat alarm kost slechts 1000 baht maar daar kan ik hier niets overermelden om diverse redenen.Hier was snachts een aanrijding voor de deur en mijn camera had het geregistreerd en zo kon de eigenaar de volgende dag achtyerhalen wie het was geweest.

   • dick zegt op

    Top ,hartelijk dank.hier kunnen we wat mee. 🙂

   • nuchtere henk zegt op

    “want hij slaat alles op zijn eigen reciever op”

    Alleen niet zo handig als die in de betreffende woning staat. Zullen die inbrekers in een deuk liggen, als ze die receiver meenemen en later terugkijken..

  • Jan VC zegt op

   Beste Dick,
   Wij wonen in sawang Daen Din en hebben bij een plaatselijk bedrijf een installatie laten plaatsen met 8 camera’s waarvan er 1 op de achtertuin is gericht. Alle draden werden in de muur ingewerkt. Perfect geplaatst en met een garantie van 5 jaar. Wij betaalden ongeveer 60.000 THB.
   Groetjes,
   Jan en Supana

   • dick zegt op

    Lijkt me redelijke prijs .wegwerken van kabels kost behoorlijk wat tijd.we willen er ook een in de stal plaatsen. Makkelijk om even bij de dieren te kijken.
    Gr Dick

 3. Nico zegt op

  Janus een heel goed plan, ik had bij de Impact hallen al eens gekeken.
  Daar hadden ze inderdaad een set van 4 of 5 camera’s en een recorder.
  Deze waren in kleur en erg duidelijk.

  Groetjes Nico

 4. ronny sisaket zegt op

  Vergeet geen UPS te installeren of ze zetten de stroom af en je bent nog niks met je camera’s , een expat hier in de buurt had camera’s en alarm maar zonder elektriek werken die ook niet en alles weg.

  gr
  ronny

 5. eduard zegt op

  Die camera s zijn leuk, maar als ze ongezien binnen willen komen bestaan er ook nog bivakmutsen. Beter een goed alarmsysteem op iedere deur en raam met een 120 decibel sirene doet wonderen. Schrikdraad is ook prima, maar is verboden.

 6. eduard zegt op

  Moderator: graag bij het oorspronkelijke onderwerp blijven.

 7. ruud zegt op

  Meer dan 10 miljoen Baht was nog niet genoeg blijkbaar.
  En toen gearresteerd en niet eens kunnen genieten van al dat geld.
  Maar in ruil voorlopig wel gratis kost en inwoning.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website