Premier Prayut zit met de vluchtelingen die door mensenhandelaren naar Thailand zijn gebracht in zijn maag. Hij kiest er voor om het probleem van de bootvluchtelingen uit Birma en Bangladesh internationaal aan te pakken.

“We hebben een internationale organisatie nodig voor besprekingen tussen de landen van herkomst en de landen waar ze naartoe gaan”, zei premier Prayut. “We moeten elkaar helpen. Als we elkaar de schuld blijven geven, komen we nergens.”

Thailand en buurland Maleisië kampen met een toestroom van vluchtelingen uit Birma en Bangladesh. In de eerste drie maanden van dit jaar waren dat er 25.000, twee keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. Om het probleem aan te pakken heeft Thailand de strijd aangebonden met mensensmokkelaars. Die zijn nu ondergedoken en laten de duizenden vluchtelingen die al op zee zijn in de steek. Ook in de jungle vanZuid Thailand worden steeds meer vluchtelingen aangetroffen die door de mensenhandelaren daar achter zijn gelaten

Volgens de internationale vluchtelingenorganisatie IOM zijn de omstandigheden aan boord van de vluchtelingenschepen rampzalig. De vluchtelingen zitten dicht opeengepakt, zonder toiletten en met een tekort aan drinkwater en voedsel.

Buurland Maleisië heeft vandaag aangekondigd dat het schepen met vluchtelingen terug de zee op zal sturen. “Als een boot zeewaardig is geven we rantsoenen mee en sturen we ze weg”, zegt de marinecommandant. De marine heeft het aantal patrouilles in het kustgebied bij Thailand uitgebreid.

Bron: NOS.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Gesol met bootvluchtelingen: ‘Ze zijn nergens welkom’”

 1. Soi zegt op

  Het Rohingya-volk komt helemaal klem te zitten. Indonesië heeft eerder al vluchtelingen terug naar open zee gesleept, na hen te hebben voorzien van voedsel en brandstof, voldoende om Maleisë te kunnen bereiken. Nu dreigt Maleisië dat dus ook te doen.
  Vanmorgen in het NOS journaal was te zien dat een groep vluchtelingen was “opgevangen” door de Thaise marine, dat ze matig voedsel hadden gekregen, en klappen nadat men om meer vroeg.
  In eerdere berichtgevingen in Thaise kranten valt te lezen dat de Thaise autoriteit te wijten is dat jarenlang is weggekeken. Rohingya-kampen bestaan al sinds jaar en dag, en men heeft weet van de gruwelheden daar.

 2. Harry zegt op

  terug de zee op: verzuip daar maar, lijkt dus het motto.

 3. lung addie zegt op

  Na het lezen van de twee inzendingen over de Rohingya vluchtelingen heeft Lung Addie een paar bedenkingen. Ik wil in de eerste plaats stellen dat ik geen probleem heb met religies en ook niet een bepaalde religieuze bevolking wil viseren of beoordelen. Het gaat hem zuiver om een objectieve vaststelling en wil vooral niemand voor de borst stoten. Ik heb respect voor ieders geloofsovertuiging, ook al ben ik zelf geen aanhanger of lid van een bepaalde religie.

  Naar ik lees is de Rohingya bevolking een soort Moslim gemeenschap die eigenlijk statenloos zou zijn en blijkbaar nergens welkom. Wat zou hiervan de oorzaak zijn, dat moet toch ergens een reden hebben veronderstel ik? Myamar, een overwegend Buddhistisch land, wil hen liever kwijt dan gevonden. Nochtans staan de Buddhisten gekend als heel verdraagzaam, vreedzaam, open voor andere religies … Problemen zijn er in het Zuiden van Thailand, in het Zuiden van de Filipijnen, met een overwegend Moslim bevolkingen, de rest van het land een overwegend Buddhistische – Christelijke bevolking. Als ik de nieuwsberichten volg dan zie ik dat aanslagen niet gepleegd worden door de Buddhisten in Thailand of door de Christenen op de Filipijnen …. door wie dan wel?
  Als ik me niet vergis zijn er in de wereld 59 Moslim landen, waarvan één der grootste Indonesie is en Maleisie ook. Verschillende van deze 59 deze Moslimlanden zijn schatrijke landen vanwege hun olie-inkomsten en hebben geen overbevolking. Nu vraag ik me wel af waarom deze “Moslimbroeders” nergens in die landen welkom zijn? Nochtans wordt de Moslimgodsdienst door verschillende “politiek correcte” mensen weerspiegeld als zeer “vreedzaam”. Blijkbaar, uit de inzendingen te lezen, was de eindbestemming van deze vluchtelingen niet Maleisie, noch Indonesie, noch het Zuiden van Thailand, noch het zuiden van de Filipijnen. Waar lag de eindbestemming dan wel? We zien net hetzelfde probleem in Europa, overwegend Christelijke landen. Ook daar komen zowat dagelijks bootvluchtelingen aangespoeld uit overwegend Moslimlanden. Nochtans zijn er genoeg Moslimlanden bereikbaar, niet met de gevaren van over zee te reizen maar wel veel minder gevaarlijk over land. Waarom willen ze naar die “verfoeilijke” Christelijke landen? Ik zo wat de indruk dat het vluchtelingenprobleem van de Rohingyas dieper en elders ligt dan weerspiegeld wordt in wat we voorgeschoteld krijgen. Ik heb zowat het gevoel dat bepaalde religieuze bevolkingen in de eerste plaats moeten leren vreedzaam om te gaan met elkaar. dat zou al vele catastrofale problemen oplossen en als gevolg hebben dat er minder mensen op de vlucht moeten gaan. het is niet steeds het op zoek gaan naar een betere levensstandaard ( de economische vluchtelingen ) wat mensen op de vlucht jaagt, maar de onverdraagzaamheid onder elkaar.

  LS Lung addie

  • Tino Kuis zegt op

   Beste Lung Addie,
   De problemen in de wereld ontstaan juist door mensen in te delen in hokjes: Moslims, Christenen, Boeddhisten etc. Mensen zijn mensen, mannen en vrouwen, vaders, moeders en kinderen. Je hebt het zelfs over Moslimlanden en Christelijke landen. Mag ik als atheïst nog in Nederland wonen of moet ik naar een Atheïstisch land?
   De boeddhisten afschilderen als vreedzaam en tolerant is een misvatting. De boeddhistische Thais hebben veel wrede oorlogen gevoerd met hun buurlanden, de boeddhisten in Sri Lanka vervolgen de Hindoe’s daar en de boeddhisten in Myanmar vervolgen en doden moslims. Google maar eens de naam van de monnik Wirathu, de leider van de 969-beweging die alle moslims uit Myanmar wil verdrijven en al heel wat doden op z’n geweten heeft. Time magazine noemde hem in 2013 ‘Het gezicht van de boeddhistische terreur’.
   De Rohingya’s zijn een vervolgde minderheid in Myanmar. Ze worden verdreven, gedood en uitgehongerd door de boeddhistische staat. De Rohingya’s zijn het slachtoffer van de ‘boeddhistische terreur’ in Myanmar. De omgevende landen moeten druk uitoefenen op Myanmar om de Rohingya’s een menselijk bestaan te geven en ze zo goed mogelijk opvangen en verzorgen. We moeten niet de situatie herhalen waar het Christelijk Nederland Joden, die Nazi-Duitsland probeerden te ontvluchten, aan de grens tegenhield, hun dood tegemoet. De Rohingya vluchtelingen welkom heten is boeddhistisch, christelijk en islamitisch mededogen. Ze willen doorsturen naar zogenaamde Moslimlanden is het tegengestelde daarvan. Dat is een nieuwe wreedheid op een oude wreedheid stapelen. Iemand die in de shit zit moet je helpen, ongeacht zijn godsdienst. Je moet er niet eens naar vragen.

 4. lung addie zegt op

  Een blog is een medium waar ieder zijn mening, zowel positief als negatief kan uiten. Het geeft de mogelijk om te reageren op bepaalde artikels en zelfs op bepaalde reacties op een artikel. Doch al voor rechtstreeks naar iemand toe te reageren doet men er best aan de reactie van de schrijver goed te lezen en eventueel te herlezen.

  Bij aanvang van de reactie van Lung Addie shrijft hij duidelijk dat het “bedenkingen over de situatie” zijn. Schrijver verkoopt dus geen evangelie maar vertolkt gewoon een gedachtengang.

  Op het einde van de reactie schrijft Lung Addie en citeer : ” Ik heb zowat het gevoel dat bepaalde religieuze bevolkingen in de eerste plaats moeten leren vreedzaam om te gaan met elkaar. dat zou al vele catastrofale problemen oplossen en als gevolg hebben dat er minder mensen op de vlucht moeten gaan. het is niet steeds het op zoek gaan naar een betere levensstandaard ( de economische vluchtelingen ) wat mensen op de vlucht jaagt, maar de onverdraagzaamheid onder elkaar. ”
  Lung Addie noemt zelfs niet bij name over welke religieuze bevolkingsgroepen het gaat en laat lezer zijn eigen mening invullen.

  Indien iemand een andere mening heeft over een bepaald artikel dan doet hij dit best in een “eigen” reactie en vertolkt op deze manier zijn zienswijze.

  De volledige problematiek ligt hem grotendeels in het feit dat bepaalde mensen op de één of andere manier geld kunnen verdienen aan deze sukkelaars. Het zijn de mensensmokkelaars of bepaalde “politiek correcte” partijen. Ik ben van mening dat vele lezers het eens zijn met de “bedenkingen” van Lung Addie. Zie maar de problematiek die zeer actueel is in Europa. Ik ken er zelfs, die uit ongenoegen met de gang van zaken hun thuisland verlaten hebben en uitweken naar andere landen.

  Wereldverbeteraars zijn er steeds doch ze geven geen enkele echte oplossing aan het probleem. Sommigen staan zelfs op de eerste rij als het gaat om de vermindering van hun eigen inkomsten… je kan een Euro tenslotte maar één keer uitgeven en moet op sommige momenten de keuze maken of het aan het eigen behoeftige en onder de armoedegrens levende bevolking geven of ….. vul zelf in. Terugkeren in het verleden en deze zaken aanhalen als motivatie is ook niet de oplossing voor een actueel probleem. Het heden kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor fouten gemaakt in het verleden, men kan er enkel lessen uit trekken.

  LS Lung addie

  • Soi zegt op

   Moderator: Niet persoonlijk worden svp.

 5. Arend Hart zegt op

  Zoals zo vaak heeft Tino Kuis het volgens mij bij het rechte eind. Het is echt een verademing de mening te lezen van iemand die goed op de hoogte is, een brede visie op de wereld heeft en bovendien het hart ook nog op de juiste plaats.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website