De politie in Kanchanaburi heeft gisteren bevestigd dat afgelopen dinsdag een 19-jarige Britse toerist is verkracht. Er zijn inmiddels twee verdachten gearresteerd.

Het hoofd van de plaatselijke politie, Kamolsanti Klanbus, hield gisteren een persconferentie en vertelde dat beelden van bewakingscamera’s hebben geleid naar de arrestatie van twee jonge mannen die de verkrachting hebben bekend. Het slachtoffer is al teruggekeerd naar Groot-Brittannië.

De politieman wil geen andere details geven omdat dit nadelig kan zijn voor het toerisme. Een hogere politieman moet maar beslissen welke informatie wordt vrij gegeven, zo liet hij weten.

De persconferentie vond plaats na vel onbevestigde berichten in Thaise en buitenlandse media over deze verkrachtingszaak. Volgens die bronnen had de jonge Britse vrouw in de nacht van maandag op dinsdag wat gegeten en gedronken met enkele andere toeristen in een restaurant op Nanachart Road. De vrouw besloot om 01:30 uur van het restaurant naar haar hotel te lopen toen twee lokale tieners op een motorbike haar een lift aanboden. De vrouw ging met de twee mannen mee in de veronderstelling dat zij haar naar het hotel zouden brengen. Dat was niet het geval en in een verlaten gebied werd zij beroofd en verkracht. 

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/jd6Krk

13 reacties op “Britse vrouw (19) verkracht in Kanchanaburi”

 1. Leo Th. zegt op

  Natuurlijk verschrikkelijk wat het slachtoffer is overkomen maar ook erg stom van haar om midden in de nacht mee te gaan met voor haar 2 volkomen vreemden. Zoiets zou je in eigen land beslist niet doen en juist in het buitenland zou je nog voorzichtiger moeten zijn. Een pleister op de wonde is dat de vermoedelijke daders vlug zijn opgepakt.

 2. Cor Verkerk zegt op

  Het zullen ongetwijfeld wel Lao of Birmezen geweest zijn, dit doen Thaise jongens/mannen toch niet.

  Schandalig dat dit nu pas naar buiten komt

  • vd Vlist zegt op

   Beste Cor
   Ik denk dat jouw reactie veel te maken heeft met vooroordelen. Hoe kan je zo zeker zijn dat dit geen Thaise jongemannen zijn geweest, of was je er soms bij?
   Voortaan eerst goed nadenken en dan reageren.

   • Chris van het dorpje zegt op

    Beste Vlist
    Al iets van sarcasme gehoord ?

    • vd Vlist zegt op

     Hallo Cor
     Daar heb ik zeker van gehoord, maar dit soort ongepast sarcasme kan je beter voor je houden. We noemen dit hier discriminatie (wel eens van gehoord)?

   • Cor Verkerk zegt op

    Ik heb heel goed nagedacht toen ik dit neerschreef.
    En was er zeker van dat elk weldenkend mens zou begrijpen dat dit met een heel dikke saus sarcasme bedekt was.

   • janbeute zegt op

    Beste hr .vd Vlist .
    Ik denk dat Cor , dit op een humoristische wijze heeft proberen te reageren op deze posting . Ongetwijfeld nog denkende aan de moorden op een wel bekend eiland waar ook twee Birmezen werden vervolgt .
    Dit is langzamerhand hier een soort van standaard procedure aan het worden
    Kun je de echte daders niet snel vinden , arresteer een Birmees of Laotiaan .
    Dan verlies je als politie apparaat niet je gezicht .
    Vandaar dat altijd gauw de zogenaamde echte daders gevonden worden .
    Je moet toch iets doen om de veiligheid van de toeristen industrie schijnbaar op een hoog peil te houden .

    Jan Beute .

  • ReneH zegt op

   Ik zou Thailand maar iets minder idealiseren. De Thaise gevangenissen zitten vol met Thaise mannen die gruwelijke misdrijven hebben begaan. Als je de Engelstalige Thaise pers regelmatig leest kom je het allemaal te weten.

 3. Jack zegt op

  Hoe in godsnaam haalt een jonge meid het in het hoofd om in de nacht alleen op straat te lopen en met vreemden mee te gaan, voor mij is dit zelf vragen om problemen

  • Dirkphan zegt op

   Eender welke jonge of oude, witte of zwarte, grote of kleine, moet overal ter wereld kunnen doen wat ze wil.
   Hoe is zulke simplistische reactie mogelijk.
   Een neen is een neen.
   Zo simpel is dat.
   En het is aan alle mannen verplicht om zich hier aan te houden.

   • Leo Th. zegt op

    Simpele reactie? We leven nu eenmaal niet in een ideale wereld, waar een ieder dag en nacht vrij en vrolijk zijn of haar gang kan gaan. De realiteit is, zeker voor een vrouw, dat je altijd op je hoede moet zijn voor wat dan ook en dat jouw “neen” geen enkele betekenis heeft voor criminelen, mannen of vrouwen, waar ook ter wereld.

 4. Jaap zegt op

  Vd Vlist

  Wat Cor bedoelde is waarschijnlijk ironisch bedoelt zelf even grijze cellen gebruiken

  vr groet Jaap

 5. Louis49 zegt op

  Iets mis met uw sarcasmemodus mr vd Vlist ,Cor steekt er gewoon de draak mee dat het voor de thaise flikken altijd ofwel burmezen of Cambodjanen zijn.Nee wacht er is nog een derde optie MR suicide


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website