Brand aan boord KLM-vlucht naar Bangkok (video)

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws
Tags: , ,
16 maart 2015

Een brandje aan boord van een KLM-vlucht gisteren kon door een stewardess snel worden geblust. Het vuur brak uit toen het vliegtuig net was geland in de Thaise hoofdstad Bangkok.

Het KLM-vliegtuig taxiede naar de gate toen een kleine brand uitbrak. Het vuur ontstond in een tas van de cameraman van tv-kok Herman den Blijker en presentator Martijn Krabbé. Een stewardess bluste het brandje met een brandblusser. Alle passagiers konden het vliegtuig normaal verlaten.

Een woordvoerder van de KLM kon nog niets zeggen over de oorzaak. Op Twitter wordt gespeculeerd dat het vuurtje ontstond doordat een lithium-ion-accu in brand vloog.

Bron: NOS.nl

Video: Brand aan boord KLM-vlucht naar Bangkok

Bekijk hier de video:

[youtube]https://youtu.be/UDI5LU5-7ps[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Brand aan boord KLM-vlucht naar Bangkok (video)”

 1. Niek Beenen zegt op

  Waarschijnlijk was het een klapsigaar van de heer Den Blijker

 2. Jack G. zegt op

  Allemaal weer goed afgelopen. Als je de verhalen hoort in de roddelbladen/Telegraaf wat het allemaal had kunnen veroorzaken. Stel dit zat in de ruimbagage. Je moet er niet aan denken. KLM had een engeltje op de vleugel zitten.

  • Frans Nico zegt op

   Het veiligste is om geen batterijen mee te nemen (doe ik namelijk ook nooit) en oplaadbare batterijen los (uit het apparaat genomen) mee te nemen. Een uitzondering maak ik voor mobiele apparaten die ik permanent bij mij draag, zoals een smartphone.

 3. NicoB zegt op

  Is het niet zo, dat zit soort batterijen verboden is in de ruimbagage vanwege dit zelf ontbrandings risiko?

  • Frans Nico zegt op

   Beste Nico,

   Ja, dat is zo. Maar de voorwaarden zijn per maatschappij verschillend. Het lijkt erop dat Cathay Pacific de strengste regels heeft. Ik verwijs naar deze website voor meer informatie: http://www.batts.nl/nl/blogs/blog/vliegen-met-een-externe-accu-lithium-ion/.
   Daarop worden de nodige tips gegeven.

   Lithium batterijen zijn uiterst brandbaar. Doorgaans gaat het om externe (reserve) lithium-batterijen die gebonden zijn aan een maximaal vermogen en aantal. Doorgaans mogen ze niet mee in de ruimbagage en in de handbagage moeten ze zodanig verpakt zijn dat ze geen sluiting kunnen maken. In de apparaten in de handbagage mogen lithium-batterijen doorgaans wel mee, maar uit het voorval in het KLM-toestel blijkt maar weer eens dat ze in een apparaat ook kunnen ontbranden. Dat is jaren geleden ook al geconstateerd in smartphones en was voor mij reden uiterst voorzichtig te zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website