Birmese man bekent moord op Brits toeristen Koh Tao

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws
Tags: ,
2 oktober 2014

Een man uit Birma heeft bekend dat hij in Thailand twee Britse toeristen heeft vermoord. De Thaise politie doet DNA-onderzoek om te kijken of hij de waarheid spreekt. Vrijdag volgt er een persconferentie.

De Britse backpackers Hannah Witheridge (23) en David Miller (24) (zie foto) werden twee weken geleden op het toeristeneiland Koh Tao doodgeslagen. Beiden werden halfnaakt op het strand teruggevonden. De vrouw was verkracht.

De verdachte is een 21-jarige man uit Birma en werkte volgens de politie in een bar op Koh Tao. Twee collega’s van de man zitten ook vast. Ook zij komen uit Birma. De politie is in afwachting van de uitkomsten van de vergelijking met het DNA op de sigarettenpeuken die zijn gevonden op de plaats delict.

Eén van de verdachten is ook te zien op beelden van een beveiligingscamera wanneer hij een pakje sigaretten koopt bij een supermarkt in de buurt van Sairee Beach.

De verdachte die nu bekend heeft, verklaarde dat hij zag hoe het Britse stelletje seks had op het strand, waardoor hij de vrouw wilde verkrachten, zegt de politie.

Bron: The Nation en Bangkok Post


» Laat een reactie achter


9 reacties op “Birmese man bekent moord op Brits toeristen Koh Tao”

 1. Rob V. zegt op

  Ik hoop dat het de dader is en het de enige is, maar ik ben wat sceptisch:
  https://www.thailandblog.nl/achtergrond/vier-politieonderzoeken-broddelwerk-gemanipuleer-en-dwang/

  Zou graag willen zien dat een onafhankelijke partij het met DNA en ander bewijs kan bevestigen, tot in zovere dat het plaats delict en bewijsmateriaal al niet vervuild is en was. En als al het bewijs eerlijk is vergaard, en volgens internationale normen, dan is ook de vraag of deze man de enige dader is en of hij voor de moord en verkrachting verantwoordelijk is. De brute moord en verkrachting kunnen door 1 of meer daders zijn begaan en hoeft ook niet door dezelfde mensen gedaan te zijn (persoon A kan hebben gemoord of hen zwaar hebben verwond, persoon B kan de verkrachting hebben gedaan).

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 2. william zegt op

  Mijn vrouw zij net al tegen mij, het zou haar niets verbazen als de man uit birma geld aangeboden is om maar schuld bekennen. ( goed voor de familie van de man tw. geld., en goed voor het aanzien van thailand want die kunnen zeggen zie je wel het was geen thai ). Drama opgelost, geen gezichtverlies, klaar.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +12 (obv 12 stemmen)
 3. Franky R. zegt op

  Ik krijg het gevoel dat de Birmees een zondebok kan zijn. Eén persoon die een man aanvalt, terwijl de vrouw niet wegrent?

  De man was van achteren aangevallen en de vrouw van voren. Dan denk ik inderdaad aan twee daders.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 4. DavidH. zegt op

  Update:

  DNA samples from two Myanmar workers match with those collected from British victim

  http://www.nationmultimedia.com/breakingnews/DNA-samples-from-two-Myanmar-workers-match-with-th-30244677.html

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. Renévan zegt op

  Op http://www.thaivisa.com staat een uitgebreid verslag van het politieonderzoek. Er is niet sprake van één dader maar drie. Inmiddels zouden alle drie de verdachten bekend hebben. Ik hoop trouwens niet dat de ouders van met name het meisje de foto’s onder ogen krijgen die op LINE rondgaan. Het moordwapen zou vertaald een schoffel zijn. Met een Thaise schoffel sla je met één klap een kokosnoot in tweeën.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 6. Pat zegt op

  Het is niet enkel de politie die op een ogenschijnlijk simplistische wijze dit onderzoek voert, ook op dit forum blijft men er op los interpreteren en speculeren dat het een lieve lust is.

  De dader mag blijkbaar geen Thai zijn wordt hier vaak gesuggereerd.

  Het zou natuurlijk kunnen hoor, het eigen volk-principe geldt in Thailand immers veel meer dan bij ons (vind ik trouwens nog niet eens zo’n slechte zaak).

  Als de dader een Birmaan is, dan is het een Birmaan nietwaar.

  Slot : de politie wil blijkbaar een niet-Thai, sommigen hier willen absoluut een Thai.

  Hopelijk inderdaad geen onschuldige dader!

  Moderator: Tekst die niet over Thailand gaat verwijderd.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 7. Jor zegt op

  Vrouwen in bikini zijn niet veilig, behalve als ze lelijk zijn, maakte premier Prayuth een misplaatst grapje, dat niet gewaardeerd wordt.

  Weet iemand of dit echt door premier Prayuth is gezegd nav de moord op de 2?
  Zo ja, schandalig en boycotten dat land.
  Wie wil er dan nog heen op vakantie.
  Land van gemaakte lach.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Renévan zegt op

   Deze uitspraak heeft hij inderdaad gedaan en later weer ingetrokken. Of dat gemeend is, is weer wat anders. Mochten toeristen trouwens besluiten om niet meer naar Nederland te gaan na een stomme uitspraak van een minister of kamerlid dan zal het daar knap rustig worden. Ik woon hier nu ruim zes jaar en voor mij is het nog steeds het land van de glimlach.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website