Staatssecretaris Wiebes wil 168 miljoen euro terugvorderen van mensen die in het buitenland verblijven en ten onrechte toeslagen hebben ontvangen. Dat staat in een brief aan de Tweede Kamer, zo schrijft de NOS.

Het gaat om meer dan 100.000 mensen in 189 landen. Ze hebben ten onrechte toeslagen ontvangen, bijvoorbeeld omdat ze hun huurtoeslag te laat hebben stopgezet. Of daar Nederlanders bij zitten die in Thailand verblijven vermeld het bericht niet.

Een groot aantal Nederlanders in het buitenland krijgt binnenkort een brief van de fiscus. Wiebes wil samenwerken met de autoriteiten in het buitenland om mensen op te sporen van wie het adres onbekend is. Ook komt er een proef met particuliere incassobureaus in het buitenland.

Overigens gaat het niet altijd om fraude. Vaak zijn mensen nalatig. Volgens Wiebes zijn de openstaande vorderingen “een directe consequentie van het toeslagensysteem waarbij voorschotten worden uitbetaald.” Pas achteraf wordt vastgesteld waar mensen werkelijk recht op hebben.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Belastingdienst gaat 168 miljoen euro terugvorderen van mensen in het buitenland”

 1. Wallie zegt op

  Belachelijk systeem die toelagen. afschaffen en regelen naar de hoogte van de inkomsten, huur opgezegt, dan automatisch ook geen korting meer! Simpel en doeltreffend!

 2. Kees zegt op

  Typisch Nederlands! Gaan terugvorderen terwijl je weet dat er in de praktijk niets van terecht komt! Politiek correct praatje. Dat hele toelagen systeem met voorschotten is los geslagen.

 3. Christina zegt op

  Ik vrees dat er maar weinig terugkomt. En er zullen ook wel mensen bij zijn die in Thailand wonen.
  Er woont iemand in Thailand die ten onrechte het tijspaarfonds geld op zijn rekening kreeg zijn reactie was ik ben nu hier en kom toch niet terug en hou het geld. Het was bijna 7.000,00 euro van iemand die in de bouw werkte en nu naar het geld kan fluiten. Helaas mag ik niet vertellen Ivm wet op de privacy wie die persoon is.

  • Sir Charles zegt op

   Wanneer diegene zijn handelswijze mij ten horen had gebracht dan had ik hem het wel even op niet misverstane wijze laten weten dat het zeer verachtelijk laag bij de grond is.
   Kortom een ordinaire profiterende oplichter, bah!

 4. Vlaanderen zegt op

  Daar ben je als privé persoon niet aan gebonden, dus dan mag je het wat mij betreft wel openbaar maken, oplichterij moet aan de kaak gesteld worden, ook al is het niet uw jouw fout geweest,maar je profiteert er wel van, terwijl een ander in de problemen komt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website