48 bedelaars in Bangkok gearresteerd

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws
Tags: ,
25 juni 2015

De Thaise overheid lijkt eindelijk het bedelaars probleem aan te pakken. Deze week werden er in Bangkok achtenveertig bedelaars, waaronder 30 Thai en 18 buitenlanders opgepakt.

De actie zal nog tot en met vrijdag duren, bedelaars in de straten en voetgangerstunnels worden daar verwijderd. De bedelaars maken veelal deel uit van georganiseerde bendes die daar veel geld aan verdienen.

Overigens bleek dat de 48 gearresteerden geen deel uitmaakte van deze georganiseerde bendes. De 18 buitenlanders worden overgedragen aan de Dienst Vreemdelingenzaken zodat ze het land uitgezet kunnen worden. Van de 30 Thai werd er één naar een psychiatrisch ziekenhuis gestuurd. De rest is overgedragen aan opvanghuizen en welzijnswerkers en een aantal is teruggestuurd naar hun familie.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/fpkdDo


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “48 bedelaars in Bangkok gearresteerd”

 1. Jan VC zegt op

  Is daarmee de armoede opgelost?
  Geen van de 48 opgepakten behoorde tot een bende.

 2. wibart zegt op

  Geen van de opgepakte bedelaars maakte deel uit van de georganiseerde bendes. Waarom bekruipt mij het gevoel dat dit geen toeval is. Bijvoorbeeld: getipt (smeergeld) om die razzia dag niet te bedelen? Het dunt mooi de concurrentie voor de georganiseerde bendes bedelaars uit.
  Enfin misschien is het gewoon toeval lol.

 3. Peter@ zegt op

  Of is het toch een “Broodje Aap” verhaal van die zogenaamde bende’s?

 4. lex k zegt op

  Citaat; “Van de 30 Thai werd er één naar een psychiatrisch ziekenhuis gestuurd. De rest is overgedragen aan opvanghuizen en welzijnswerkers en een aantal is teruggestuurd naar hun familie.” einde citaat.
  Dat betekent toch dat de Thaise overheid de bedelaars niet aan hun lot over gelaten hebben, kan wel zeggen: zelfs voor menswaardige oplossingen gezorgd heeft.
  Die 18 buitenlanders heeft de Thaise overheid weinig mee te maken, heel waarschijnlijk overstay, die wisten de risico’s.

  Met vriendelijke groet,
  Lex K.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website