Amerikaan (41) gedood door val balkon in Phuket

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws
Tags: , ,
17 januari 2016

Het blijven vreemde berichten. Met enige regelmaat vallen er buitenlanders van het balkon in Thailand. Het meest recente en zeker niet het laatste slachtoffer is een 41-jarige Amerikaan.

De man was zaterdag in Phuket van de 17e verdieping van het Royal Paradise Patong hotel gevallen. Hij had daar enkele dagen eerder ingecheckt. De politie werd zaterdag door het hotel gewaarschuwd dat zijn lichaam was gevonden. Het slachtoffer was al overleden door inwendige verwondingen.

Op het balkon van de hotelkamer trof de politie talloze sigarettenpeuken aan. De kamer vertoonde geen sporen van een worsteling.

De politie onderzoekt de zaak.

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Amerikaan (41) gedood door val balkon in Phuket”

 1. Hans Struijlaart zegt op

  Niet alleen in Phuket, maar ook met name in Pattaya gebeurt dit regelmatig. Farangs die van hun balkon afvallen, je hoort nooit over een Thai die van zijn balkon valt, mogelijk wordt daar geen aandacht aan geschonken.
  Of het allemaal ongelukken zijn of pogingen tot zelfdoding? Ik weet niet, ik heb daar mijn twijfels over.
  Ik zit daarom ook nooit hoger dan de 1e verdieping. Niet alleen om die reden, ik heb ook hoogtevrees.
  Hans

 2. john zoet zegt op

  bij een zelfdoding zijn de politie onderzoeken de toeristische vriendelijkste onderzoekuitkomst.
  stel je voor je wordt berooft door een Thai en van je balkon gegooid was het toeristisch niet te overzien.
  ik heb mijn bedenkingen ook omdat ik al meer als 25 jaar bij politie werkzaamheden verricht.

 3. Harold zegt op

  Wat ik altijd mis in deze commentaren op een val vanaf het balkon is het feit dat de balkonballustrade veel te laag is voor farangs !

  Zeker als er evenwichtstoornis is door welke oorzaak dan ook, is een val heel goed mogelijk.

  Ik ben veel op visite geweest in condo’s, maar ik bleef van de balustrade vandaan. Het grootste deel van je bovenlichaam hangt daar over, als je erop wil leunen.

  Thais zijn kleiner dus moeten meer moeite doen om er overheen te vallen.

  • Jacques zegt op

   Zeker met Harold eens. Ik heb nooit last van hoogtevrees gehad maar op mijn oude dag dus wel, want was laatst op de 22 ste verdieping van zo’n flat en veel te lage railing en maar niet naar beneden gekeken, maar op veilig afstand gebleven op het balcon. Dus ken je grenzen en met drank op misschien ook van inloed geweest . Zo’n verhaal laat altijd aan duidelijkheid te over.

  • Rudi zegt op

   Klopt volledig Harold.

   Ik had een aluminium constructiebedrijf in België, toen ik 12 jaar geleden ermee stopte was het een wettelijke verplichting om de topleuning van een balustrade op minimum 1,2m hoogte te brengen.

   Hier in Thailand is er geen regel en zijn de meeste westerlingen veel groter dan Thai, die hun evenwichtspunt ligt dus veel hoger.

 4. william zegt op

  Ik vraag me toch af of zo’n hotel niet een camera heeft hangen op elke verdieping, dan kunnen ze toch terug kijken of er geen meerdere personen die dag in zijn hotelkamer geweest zijn.

 5. BA zegt op

  Ik weet het nooit zo erg met dit soort berichten.

  Het kan natuurlijk zo zijn dat er opzet in het spel is. Maar er zijn ook een hoop falang in plaatsen zoals Pattaya die compleet aan lagerwal raken. Meestal financieel in de problemen gekomen, problemen met alcohol en drugs, geen contact meer met familie in hun thuisland etc etc. Denk dat zelfdoding in veel gevallen toch wel voor komt.

  Je moet echt wel met een paar man zijn om iemand zo van een balkon te gooien en dat gaat ook niet zonder lawaai etc. Een hotel heeft ook bewaking dus als er opzet in het spel is dan is het vaak makkelijk te traceren wie er wanneer binnen kwamen.

 6. Piloot zegt op

  Ja, de falangs vallen altijd van balkons en Thais nooit,
  Hoe zou dat nu komen,
  Wel Thais maken nooit fouten, dat moet u toch weten als u lang zoals ik in thailand woont.
  Het zijn altijd de falangs, die fouten maken.

 7. ruud zegt op

  Per geval zal het moeilijk zijn te beoordelen, of het om moord, zelfmoord of een ongeluk gaat.
  Het is echter wel zo, dat er veel alcohol wordt genuttigd en MOGELIJK nog andere middelen.
  Dat verlegt grenzen.
  Bovendien spelen er bij relaties met (bar)dames ook veel emoties en teleurstellingen.
  Gisteren was je verliefd en gaf je haar een hoop geld en vandaag praat ze met een ander.(als voorbeeld, je kunt veel meer voorbeelden bedenken)
  Verder komt de dood van iedere buitenlander op dit moment groot in het nieuws.
  Over zelfmoorden van een Thai zul je meestal niets lezen, als die tenminste niet midden op straat aan een lantarenpaal hangt.
  Ook in Nederland zal een zelfmoord meestal niet meer zijn, dan een klein berichtje in de krant.

  • Thomas zegt op

   Daarbij: in Thailand en andere aardse paradijzen komen nogal eens mensen aan die het in hun eigen land niet hebben gered of er een puinhoop van hebben gemaakt. Ze hopen op een nieuw leven en komen erachter dat daar de wereld even hard is, zij het op een andere manier. Teleurstelling, niet terug durven om niet af te gaan en geen hulp durven vragen, of er gewoon genoeg van hebben. De ellende is dat de meesten die zich hebben voorgenomen er een eind aan te maken, eerst nog heel erg aangepast en sociaal wenselijk gedrag vertonen, als een soort van afscheid of misschien omdat met het gekozen einde in zicht de wereld ineens wel even overzichtelijk en hanteerbaar wordt. Juist dan rekenen mensen eromheen er niet op. Helaas, zo gaat het vaak en juist om schijngedrag kun je het ook niet voorkomen.
   Maar of ze zich op dat moment realiseren wat ze achterlaten voor anderen, familie, vrienden? Em je zult maar de politieagenten zijn die steeds moeten gaan kijken bij weer zo’n hoopje verwrongen lichaam …

 8. Fon Tok zegt op

  Geen land waar zoveel “toeristen” van een balkon vallen als Thailand. Ik vind het allemaal maar zeer verdacht. Je hoort nooit dat dit in andere landen zo frequent gebeurd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website