Twee adjunct-ministers van Transport klagen over hun baas. Hij delegeert te weinig en bemoeit zich voortdurend met hun werk.

Een van hen, Kittisakdi Hathasongkorh heeft de supervisie over niet meer dan het Marine Department en het Civil Aviation Training Centre. ‘I wonder if ACM Sukumpol [de minister] wants to oversee everything. He may think I am unable to work. Today I have no freedom in my work, although I used to be a minister.’ De andere adjunct, Chatt Kuldiloke, klaagde onlangs in Hong Kong tegen premier Yingluck over zijn baas. Sukumpol houdt vandaag een persconferentie.

– Premier Yingluck kan maar beter ophouden gebruik te maken van de social media, vindt parlementslid Thepthai Senpong (Democraten). Hij reageert op de blunder die het Facebook-team van Yingluck maakte door een foto van de vorige koning Ananda te plaatsen bij een bericht waarin Yingluck de bevolking opriep de festiviteiten ter ere van de verjaardag van de koning bij te wonen. Volgens Thepthai is de bevolking geschokt en heeft de fout het vertrouwen in de premier ondermijnd.

– Regeringspartij Pheu Thai wil dat de regering het beheer over de BTS (bovengrondse metro) overneemt van de gemeente Bangkok. Dan kan gemakkelijker een eenheidstarief van 20 baht worden ingevoerd, wat een van de verkiezingsbeloftes van Pheu Thai is. De exploitant van de BTS, BTS Group Holdings, weet van niets. Adjunct-gouverneur Theerachon Manomaiphibul van Bangkok zegt dat zo’n verandering zorgvuldig moet worden gepland om problemen te voorkomen.

– Sommige mensen zijn toch wel erg naïef. Het lukte een Ivoriaan de 45-jarige eigenaresse van een winkel wijs te maken dat een bundel zwarte papieren, even groot als bankbiljetten, door functionarissen zwart waren gemaakt om herkenning te voorkomen. De vrouw betaalde 5,3 miljoen baht om chemicaliën te kopen waardoor de ‘bankbiljetten’ weer zichtbaar zouden worden. Ook andere mensen zijn volgens de politie in de val getrapt. De Ivoriaan is inmiddels aangehouden, zijn maatje een Liberiaan nog niet.

– De politie heeft de zaak van de negen soldaten die beschuldigd worden van de moord op 13 Chinezen op de Mekong overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Tot nu toe is onduidelijk door wie de Chinezen zijn vermoord. De Pha Muang Task Force, die de grens bewaakt, zegt dat ze door een drugsbende uit Birma zijn vermoord. Maar de politie denkt daar blijkbaar anders over. De Chinezen voeren op twee vrachtschepen die op 5 oktober werden gekaapt. Hun lichamen werden later in de rivier gevonden; de meesten waren geboeid en geblinddoekt.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website