Premier Yingluck is maandagnacht opgenomen in het Rama IX ziekenhuis met vermoedelijk voedselvergiftiging.

Ze had last van diarree, buikpijn, misselijkheid en vermoeidheid. De wekelijkse kabinetsvergadering op dinsdag en andere activiteiten gepland voor gisteren moest ze laten lopen.

Ambassadeur Prinses Bajrakitiyabha krijgt de rang van ambassadeur wanneer ze Thailand vertegenwoordigt als voorzitter van de VN commissie misdaadpreventie en strafrecht gedurende 1 jaar in Wenen.

Borgtocht De Supreme Court heeft de borgsom van 15 miljoen baht in vermogen, gestort door de dochter van Somchai Khunploem, inbeslaggenomen. Somchai die wegens wegens een moord in 2003 is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 jaar en 4 maanden, is sinds 2004 voortvluchtig. Volgens zijn dochter kon hij de zitting van de Supreme Court om medische redenen niet bijwonen. De Supreme Court beschouwde de overlegde medische verklaringen als ongeloofwaardig en besloot daarom de borgsom te confisqueren.

Zwarte magie Omdat hij had gezegd dat Thaksin geobsedeerd was door zwarte magie en als premier bijgelovige rituelen had uitgevoerd in het Government House en bij het Brahma altaar in Bangkok, deed Thaksin aangifte wegens smaad en veroordeelde de rechtbank Sondhi Limthongkul, oprichter van de krant Manager¸tot drie jaar gevangenisstraf. Het hooggerechtshof maakte er een voorwaardelijke straf van en legde hem een boete van 20.000 baht op.

Vriendschapsbrug De beschadigde Thai-Birmese Friendschip Bridge in Mae Sot gaat binnenkort open. De brug is al maanden dicht als gevolg van structurele problemen met de pijlers. De aannemer had aanvankelijk gezegd dat hij een jaar nodig had, maar het ministerie van Transport heeft die termijn weten terug te brengen. De Kamer van Koophandel in de provincie Tak dringt er bij de regering op aan de herstelwerkzaamheden te versnellen. Dagelijks gaan miljoenen baht verloren door de sluiting, aldus de minister van Buitenlandse Zaken. [Weer zo’n onvolledig bericht. Wanneer is het werk begonnen, wanneer is het klaar?]

Majesteitsschennis Surachai Danwattananusorn (69), die al negen maanden in voorarrest zit op drie beschuldigingen van majesteitsschennis, zegt dat het maar het beste is om te bekennen en te hopen op amnestie door de koning. Want degenen die ontkennen, zitten langer achter slot en grendel dan degenen die schuld bekennen. Het advies past de politieke activist en voormalige communistische opstandeling evenwel niet op zichzelf toe, want hij ontkent de beschuldigingen. Ze hebben betrekking op een speech tijdens een UDD-rally in december 2008, een speech in Doi Sa Ket in 2010 en een speech in Lat Phrao in februari.

Majesteitsschennis (2) Artikel 112 van het Wetboek van Strafrecht (majesteitsschennis) en de Computer Crimes Act van 2007 zijn werktuigen geworden om vrees te creëren in plaats van gerechtigheid. Dit betoogt het Santiprachatham Network in een oproep verspreid via Facebook. De groep van bekende academici en actievoerders zegt dat de veroordeling van Ampon Rangnoppakul tot 20 jaar gevangenisstraf niet alleen wijdverspreide kritiek heeft opgeroepen op de bewijsvoering en de motivering van het vonnis, maar ook op Thailand’s ‘flawed judicial system’.

www.dickvanderlugt.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Kort nieuws uit Thailand”

  1. andre zegt op

    Veel sterkte aan de mooiste ¨Prime van de wereld !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website