Zijne Majesteit koning Maha Vajiralongkorn heeft donderdag de handtekening gezet onder de nieuwe grondwet voor Thailand. Deze 20-ste grondwet moet een eind maken aan de voortslepende politieke conflicten in het land. Een grondwet commissie (CDC) heeft maanden aan de grondwet gewerkt en de weg is nu vrij om in 2018 verkiezingen te kunnen houden.

De ondertekening werd opgefleurd door een uitgebreide ceremonie en werd bijgewoond door leden van de koninklijke familie, leden van het kabinet, leden van de Privy Council, diplomaten, parlementsleden, de presidenten van het hooggerechtshof en hoge ambtenaren.

Na de ondertekening klonk er marsmuziek, gongslagen en getrompetter. Ook vuurde de strijdkrachten 21 saluutschoten af. In het hele land luidden de tempels haar klokken en gingen monniken in gebed.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


3 reacties op “Koning Maha Vajiralongkorn tekent nieuwe grondwet”

 1. Emiel zegt op

  Goed te weten maar… wat staat er dan in die nieuwe grondwet dat alles nu verder kan?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. Tino Kuis zegt op

  Ik weet niet of het waar is maar ik hoorde dat de koning na het tekenen van de grondwet naar de Thammasat Universiteit ging om eer te bewijzen aan Pridi Phanomyong en onderweg even stilstond bij het Monument voor de Democratie op de Rachadamnoen (wat ‘Koninklijke Weg’ betekent).

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 3. paulusxxx zegt op

  Hoera nieuwe verkiezingen in 2018 en het leger dat in 2021 weer ingrijpt want we weten nu al wie de verkiezingen gaan winnen en wie het daar niet mee eens zullen zijn 😀

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website