Het belangrijke knelpunt in de Sukhumvitlijn, die bij BTS station Saphan Taksin, wordt voor 1 miljard baht aangepakt. Er komt een dubbelspoor in plaats van het huidige enkelspoor. Het station wordt uitgebreid en ook de brug over de Chao Phraya naar Thon Buri zal een opknapbeurt krijgen. Het project moet in december 2019 afgerond zijn.

Volgende maand begint het ontwerp- en planningsproces en volgend jaar februari de werkzaamheden. De Taksin brug, die ook bekend staat als Sathorn brug, wordt aan beide zijden uitgebreid met een rijstrook van 1,8 meter. Dit moet de doorstroming van het verkeer bevorderen, want nu al staat het verkeer tijdens de spitsuren regelmatig vast bij het station op de Bang Wa-National Stadium route.

De Sathon Pier is een populaire opstapplaats voor forenzen die overstappen op de Chao Express Boat veerdienst en er vertrekken boten naar Asiatique the Riverfront. Tijdens de bouw, die 1 miljard baht kost, is het station gesloten. Passagiers worden met een shuttlebus van en naar het dichtstbijzijnde station vervoerd.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Knelpunt BTS-station Saphan Taksin wordt aangepakt”

 1. chelsea zegt op

  In die periode als het BTS station Saphan Taksin gesloten is . rijst de vraag indien je van de BTS gebruik maakt bij welk station(het voorlaatste ? )je er uit moet als je van de Chao Express boot gebruik wil maken en hoe kom je dan bij die vertrek steiger terecht.

 2. Sir Charles zegt op

  Bus, taxi, motorbike, tuktuk of wellicht een songthaew of anders gewoon lopend, zo simpel kan het zijn.

 3. Ramon zegt op

  Volgens mij ligt de BTS halte Saphan Taksin aan de Silom line en niet aan de Sukhumvit line.
  http://transitbangkok.com/lines/BTS/BTS%20-%20Silom%20Line


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website