Interpol heeft een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de kleinzoon van een van de oprichters van energiedrankgigant Red Bull. Dit op verzoek van de Thaise justitie. Vorayuth ‘Boss’ Yoovidha (32) moet in Thailand terechtstaan voor het doodrijden van een politieagent, maar komt niet opdagen bij de zittingen.

De man wordt ervan verdacht achter het stuur te hebben gezeten van een Ferrari die in 2012 in Bangkok een politieofficier op een motor raakte en overreed. Yoovidhya ging ervandoor, het slachtoffer (47) dood achterlatend. Politieagenten die het spoor van motorolie en remvloeistof vanaf de plaats delict volgden, kwamen uit bij het landgoed van de familie, een kilometer verderop. Op basis van camerabeelden en de verwondingen van het slachtoffer concludeerde de politie dat hij minstens 170 kilometer per uur reed, waar 80 kilometer was toegestaan.

Vorayuth Yoovidhya ontvluchtte Thailand eind april, vlak voordat de Thaise autoriteiten een arrestatiebevel tegen hem uitvaardigden wegens het herhaaldelijk niet komen opdagen bij afspraken met het Openbaar Ministerie. De Red Bull-erfgenaam vloog met een van de privévliegtuigen van zijn familie naar Singapore. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. De Thaise autoriteiten trokken zijn Thaise paspoort in mei in. Plaatsing van zijn naam op de rode lijst van Interpol maakt Yoovidhya’s arrestatie bij internationaal reizen in theorie waarschijnlijker.

De verjaringstermijn voor de aanrijding verloopt op 3 september. Daarna resteert alleen roekeloos rijden. De verjaringstermijn voor overschrijding van de maximumsnelheid verliep na een jaar, rijden onder invloed kan niet bewezen worden.

De politie en het OM worden ervan verdacht hem een hand boven het hoofd te houden. De zaak is het bekendste voorbeeld van klassenjustitie in Thailand.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Kleinzoon Red Bull-oprichter op opsporingslijst Interpol”

 1. T zegt op

  3 september is hij dus met een dikke boete en schadevergoeding voor familie klaar appeltje eitje met een paar miljard euro ( nee dus geen bath ) op de bank.
  Als die jongen nog zo dom is zich te laten arresteren voor 3 september is hij sowieso 300 jaar celstraf waard.
  En dan te bedenken dat die arme coffeeshophouder 100 jaar kreeg voor bijna niks hoezo corruptie in Thailand.

 2. fred zegt op

  Of anders gezegd ; in de Thaise gevangenis zitten alleen maar arme drommels. Uiteraard is dit in vele landen zo.

 3. odil zegt op

  Had het een farang geweest of een gewone thai dan hadden ze hem binnen de twee dagen al gevonden.
  Met geld koopt je macht.
  Dat is Thailand het land van de glimlach.

  • FonTok zegt op

   “Dat is Thailand het land van de glimlach.” je bedoelt zeker Land waar de glimlach afhankelijk is van de hoeveelheid geld die je bezit? Dit is inderdaad een duidelijke vorm van klasse justitie zoals het artikel weergeeft. Triest maar helaas waar. Onbegrijpelijk dat zoiets zo snel verjaard.

 4. HansBKK zegt op

  Volgens Bankok Post is een “Red notice” arrestatiebevel van Interpol uitgegaan( http://www.bangkokpost.com/news/crime/1314574/police-say-interpol-has-issued-notice-for-red-bull-scion )
  Volgens de vele commentaren op dit artikel is dit niet waar. Op de “Red notice” lijst van Interpol is Red Bull ergenaam Vorayuth Yoovidhya niet terug te vinden. ( https://www.interpol.int/notice/search/wanted ) Houdt de Thaise politie hem weer de hand boven het hoofd????

 5. Mark zegt op

  “Redbull geeft je vleugels.”
  Voor dit “baasje” duidelijk geen loze reclameslogan.

 6. Eric zegt op

  “De verjaringstermijn voor de aanrijding verloopt op 3 september. Daarna resteert alleen roekeloos rijden. De verjaringstermijn voor overschrijding van de maximumsnelheid verliep na een jaar, rijden onder invloed kan niet bewezen worden”.

  Waar ook ter wereld: veel poen hebben is zoooooo lekker…..

  *zucht*

 7. Marcel zegt op

  Zal Red Bull je dan echt vleugels geven?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website