SIHASAKPRACHUM / Shutterstock.com

King Power, de huidige monopolist van de belastingvrije winkels op Suvarnabhumi, heeft voor de komende 10 jaar weer het alleenrecht verworven voor de verkoop van taxfree artikelen op Thailand’s grootste luchthaven. 

Het bedrijf garandeert de hoogste opbrengst voor Airports of Thailand (AoT). De twee verliezers zijn een joint venture van Bangkok Airways Plc en Lotte uit Zuid-Korea. En een joint venture van Royal Orchid Hotel (Thailand) Plc (ROH) en zijn Engelse partner.

CEO Vitavas van ROH laat weten dat er een kans verloren is gegaan om iets goeds te doen voor Thailand en de AoT. Hij wil van de AoT weten waarom King Power de inschrijving heeft gewonnen.

King Power is opgericht door zakenman Vichai Srivaddhanaprabha die ook eigenaar van Leicester City was. Vichai overleed in oktober 2018 op 60-jarige leeftijd bij een helikoptercrash na een voetbalwedstrijd.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “King Power wint 10-jarige concessie voor belastingvrije winkels op Suvarnabhumi”

 1. karel zegt op

  tja,

  This is Thailand………… Gewonnen, of gewoon gegeven in ruil voor…………..

  Ik kan begrijpen dat Dhr. Vitavas van ROH en vele anderen, willen weten waarom King Power heeft gewonnen.

 2. P. de Bruin zegt op

  Koop nooit wat in die taxfree winkels van King Power!
  Vanwege gebrek aan iedere vorm van concurrentie blijven de prijzen TE HOOG.

  • Frank zegt op

   Ik zou zelfs zeggen: koop nooit wat in eender welke taxfree shop op een luchthaven.

   Ik zie zelden prijzen die écht de moeite waard zijn

 3. Johnny BG zegt op

  Wellicht dat de connectie busladingen vol Chinezen richting Rangnam en de skywalk er aan hebben bijgedragen.
  Daarnaast is de eigenaar een vriend van Thaksin dus een soort van we erkennen de machtsverhoudingen.

 4. Rob zegt op

  Gewoon niks kopen in die zogenaamde taxfree shops, is net als op Schiphol altijd veel duurder dan in een gewone winkel uitgezonderd meestal drank en rookwaren

  • ann zegt op

   Onlangs eens naar de sigarettenprijs gekeken,je betaalt al gauw 150b meer per slof t.o.v. een gewone winkel.

 5. Leo Bossink zegt op

  Het zal mij een zorg zijn. Ik koop nooit wat op vliegvelden van die zogenaamde tax free producten. Ook in Amsterdam niet. Dat King Power voor de komende 10 jaar weer het alleenrecht krijgt op Suwarnabhumi zal wel een prijs gekost hebben. Dus straks weer een aantal ambtenaren met extreem dure horloges of iets dergelijks.

 6. dirk zegt op

  Erg dure winkel en niet taxfree. Bovendien erg saai aanbod. Al.sinds de opening van Suvarnabuhmi is het hetzelfde

 7. Ger-Korat zegt op

  Laat ik eens een tegengeluid maken. Voor velen, en dan ook vooral uit Azie, is het juist teken van ststus dat je iets op een luchthaven koopt. Je laat zien dat je geld hebt want je reist naar het buitenland en voor wat luxeprodukten doe je je aankopen op een luchthaven en kan dan pronken met een verpakking of tas met opdruk van de luchthaven. Daarmee onderscheid je je vande plebs welke beweren dat alles te ! duur is op een vliegveld waaronder alle bovenstaande reageerders. Dus krijg je een onderscheid in klassen dat is waar het op neer komt. Daarnaast zijn er genoeg kapitaalkrachtige mensen welke het niet uitmaakt of je nou 1000 baht of 1200 baht voor iets betaalt, als voorbeeld, want men vindt het produkt gewoon aantrekkelijk. Zelf heb ik dit ook; kan een koffie gaan drinken in een 7eleven voor 15 baht en op de bank voor de winkel dit opdrinkenof ik neem een koffie voor 185 baht Starbucks in een andere omgeving en andere ambiance.

 8. Roel van Lierop zegt op

  Het lijkt mij dat een relatie met Taksin nu geen goed doet bij onderhandelingen Taksin is veroordeeld bij verstek tot 3 jaar gevangenis en is al lang gevlucht. De militairen travhten hem te pakken en zullen vriendjes niet helpen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website