Khao San Road in betere tijden (Hafiz Johari / Shutterstock.com)

Khao San Road, de wereldberoemde backpackersstraat, zal eind oktober weer opengaan voor locals en expats die in Bangkok verblijven. De kleine straat, populair bij jonge buitenlandse toeristen, is sinds de Covid-19 pandemie totaal uitgestorven.

Nu het aantal toeristen tot nul is gedaald, heeft de gemeente besloten om de straatverkoop te stimuleren en evenementen te organiseren zodat er weer wat leven in de brouwerij komt. Dat moet Thai en expats aantrekken, aldus een woordvoerder van de gemeente.

De plaatsvervangend gouverneur zat woensdag een vergadering voor over de voorbereidingen om de handel langs de straat te heropenen, te beginnen op 30 of 31 oktober. Hij zei dat buitenlandse toeristen 90% van de bezoekers van Khao San Road uitmaken. Omdat er voorlopig nog geen grote aantallen toeristen naar Thailand zullen komen, wordt er ingezet op lokale bezoekers.

Door meer straatverkopers toe te laten hoopt men de aantrekkingskracht van Khao San Road te vergroten en tegemoet te komen aan de smaak en eisen van de lokale bevolking. Elke maand worden er evenementen gehouden om de straat te promoten.

De omringende gebieden, waaronder Klong Chong Nonsi, zullen volgens de gouverneur van Bangkok Aswin Kwanmuang worden opgeknapt en ontwikkeld tot een toeristische attractie. Het landschap rond het kanaal, dat de districten Bang Rak, Sathon en Yannawa doorsnijdt, zal worden verbeterd en veranderd in een plek waar bezoekers naartoe willen, aldus Aswin.

Bron: Bangkok Post

Rating: 4.00/5. From 2 votes.
Please wait...

25 reacties op “Khao San Road gaat weer open voor de lokale bevolking en expats”

 1. Niek zegt op

  https://www.nationthailand.com/news/30395428?utm_source=homepage&utm_medium=internal_referral
  Vandaag dit bericht gelezen in ‘the Nation’, wat een serieuze verruiming aankondigt van reizen naar Thailand voor langverblijvers.
  Het biedt mogelijkheden voor mensen met een retirement visum (non- immigrant O-A) en met eigendom in Thailand.
  Opmerkelijk is dat de verplichting van een Corona test bij vertrek is komen te vervallen.
  Nog even geduld en dan wordt de quarantaine periode van 14 dagen verlaagd naar 7 dagen.
  Ik hoop dan toch in december te kunnen vertrekken zonder te hoeven wachten op het vaccin.

  • Niek zegt op

   Correctie: bewijs van een lange termijn reservatie in hotel, guesthouse of condominium volstaat ook ipv een bewijs van bezit van huis of condo in Thailand.

  • Cornelis zegt op

   Je moet dan wel uit een ‘low-risk’ land komen en dan blijven onze Lage Landen nog wel even buiten beeld.
   Verder vrees ik dat ‘Accept compliance of preventive measures as prescribed by the government, including submitting to alternative state quarantine in appointed hospitals/hotels for not less than 14 days’ nog steeds die aan het vertrek voorafgaande Covid-test inhoudt. Maar je weet het maar nooit, later vandaag of morgen zijn er vast weer nieuwe regels…….

  • B.Elg zegt op

   Klinkt als goed nieuws. Een week quarantaine vind ik nog wel te overzien.
   Benieuwd wat Ronny LatYa er van denkt.
   Dus eerst een non-immigrant O-A visum regelen en dat zou dan kunnen in combinatie met een lange termijn visum (kan je dat nader definiëren, lange termijn? Begint dat bij 2 maanden, bijvoorbeeld?)

   • B.Elg zegt op

    Correctie: moet zijn: “in combinatie met een lange termijn hotel- of condo reservering.

  • RonnyLatYa zegt op

   Dit gaat enkel over het aanvragen van een STV (Special Tourist Visa), m.a.w. de voorwaarden om dat visum te bekomen.

   “Foreigners with the evidence needed above will be eligible to apply for a one-time STV from Thai embassies or consulates in selected countries. ”

   Gezien de financiele eisen van dat visum 400 000 Baht inpatient en 40 000 Baht als outpatient hetzelfde zijn als een O-A, zal waarschijnlijk ook dat visum kunnen aangevraagd worden of een “re-enrty” van een bekomen verblijfsperiode daarvan.

   Maar daarbovenop moet je ook aan de preventieve maatregelen van de overheid voldoen en dat is oa die testen en ook een verzekering van minstens 100 000 Dollar die eveneens COVID-19 dekt en de quarantaine.

   “Accept compliance of preventive measures as prescribed by the government, including submitting to alternative state quarantine in appointed hospitals/hotels for not less than 14 days.”

   Het gaat dus eigenlijk in dit artikel vooral over de voorwaarden waaraan je moet voldoen om dat STV aan te vragen.
   De inreisvoorwaarden om naar Thailand af te reizen blijven echter ook gelden.

   Trouwens voor dat STV staat er ook…
   “Be a foreigner from a low-risk country wishing to stay for months in the kingdom under Public Health Ministry regulations.”

   • Niek zegt op

    Ik vraag me af of een retirement visum het Special Tourist Visa kan vervangen.
    Immers waarom een speciaal visum aanschaffen terwijl een bestaand visum al een lange verblijfsperiode dekt; dat zou toch dubbel op zijn.
    Ik ben het wel eens met je opmerkingen.
    De enige conclusie die je zou mogen trekken is dat er toch langzaam schot in de zaak komt.
    M.i. is dit de eerste keer dat het hebben van een eigen verblijfplaats of een lange termijn reservering in een hotel als vereiste genoemd wordt voor een Certificate of entry.
    Blijft het probleem dat de Lage Landen niet bepaald ‘low risk countries’ zijn.
    Het blijft allemaal wachten op verdere versoepeling van de toelatings eisen, want dat moet toch okt gaan gebeuren, aangenomen dat de regering niet het hele land aan de bedelstaf wil brengen, uitgezonderd de rijke elite.

    • RonnyLatYa zegt op

     “Ik vraag me af of een retirement visum het Special Tourist Visa kan vervangen”

     Ja, en dat schrijf ik toch.
     “Gezien de financiele eisen van dat visum 400 000 Baht inpatient en 40 000 Baht als outpatient hetzelfde zijn als een O-A, zal waarschijnlijk ook dat visum kunnen aangevraagd worden, of een “re-enrty” van een bekomen verblijfsperiode daarvan.”
     Dat zal dan ook de reden zijn dat plotseling die O-A mogelijkheid boven water kwam, nml die ziekteverzekering bij een O-A.

     Op de website van de ambassade staa bij een O-A.
     1.2 Copy of the passport and if applicable, the copy of the valid visa and re-entry permit.

     Maar of dit ook geldt voor een verblijfsperiode met “re-entry” bekomen met een Non-immigrant O weet ik niet. Nadeel is dat je hier geen verplichte ziekteverzekering hebt moeten tonen bij de verlenging en dat kan het verschil maken. Anderzijds staat er ook niet dat het niet kan… enkel dat het niet kan met een “Visa Exemption of Tourist visum.
     “6. Apart from a valid visa (visa exemption not applicable / tourist visa not allowed), travellers …”

     https://image.mfa.go.th/mfa/0/SRBviAC5gs/COVID19/1_11_non_Thai_nationals_who_are_permitted_to_enter_the_Kingdom_under_a_special_arrangement_(Non_OA_OX).pdf

     Misschien moet je de vraag maar eens stellen aan de ambassade. De O-A mogelijkheid kwam ook uit de lucht vallen en wie weet dat een geldige verblijfsperiode met een re-entry nu dan toch ook wordt aanvaard. Neen heb je, ja kan je krijgen.

     • Niek zegt op

      Dank voor je antwoord. En nu nog een vraag die ik al langer wil stellen.
      De Ambassade geeft pas een Certeficate of Entry als ook voldaan is aan een Cofid19 test in de laatste 72 uur voor je vertrek.
      Maar hoe is een bezoek aan de Ambassade te combineren met een test in die laatste 72 uur? Het zou immers wel heel toevallig zijn als de Ambassade in die periode een afspraak met je kan maken, aangenomen dat je er wel in slaagt een uitslag van die test te verkrijgen.

      • Waarom stel je dat soort vragen niet aan de Ambassade? Die gaan daar toch over?

      • RonnyLatYa zegt op

       Zoals Peter terecht al zegt. Zoiets moet je in samenspraak met de ambassade regelen.

      • RonnyLatYa zegt op

       Ik heb eens gekeken op de website van de ambassade, maar daar zegt men toch niet dat je die test moet afleveren om een CoE te bekomen.
       Maar misschien ben ik mis en is de praktijk anders want heb daar ook geen persoonlijke ervaring mee.

       “4. The CoE will be given to the applicant ONLY WHEN the Embassy has received a proof of confirmed reservation at an Alternative State Quarantine (ASQ) or Alternative Hospital Quarantine (AHQ) facility for 14 days as well as the confirmed ticket AMS-BKK.

       Wel moet je die test tonen om Thailand binnen te komen

       6. Apart from a valid visa (visa exemption not applicable / tourist visa not allowed), travellers must prepare the following printed documents in order to enter Thailand:
       6.1 Certificate of Entry (CoE)
       6.2 Medical certificate (in English) affirming good health in traveling (Fit to Fly). The
       appointment for the examination must not exceed 72 hours before the departure time of
       the flight.
       6.3 Medical certificate (in English) affirming a negative result of Corona (COVID-19) RTPCR. The appointment for the test must not exceed 72 hours before the departure time of the flight.
       6.4 The insurance statement (same as 1.3)
       6.5 The ASQ hotel confirmation or AHQ hospital confirmations

       https://image.mfa.go.th/mfa/0/SRBviAC5gs/COVID19/1_11_non_Thai_nationals_who_are_permitted_to_enter_the_Kingdom_under_a_special_arrangement_(Non_OA_OX).pdf

      • Ger-Korat zegt op

       Je maakt eerst een afspraak met de ambassade en dat het liefst op een donderdag of vrijdag en dan heb je 3 werkdagen, maandag tot en met woensdag, voor deze afspraak een mogelijkheid om de coronatest/fit to fly te doen bij een partikuliere gezondheidsverlener. Zo voorkom je dat een zaterdag of zondag in deze 72 uur valt. En dan kijk je eerst nog of er geen feest- of andere sluitingsdagen zijn bij de beoogde zorgverlener en bij de ambassade. Beter is dan de test een dag voor de afspraak met de ambassade te doen zodat je ruim voldoet aan de termijn van 72 uur welke wordt gesteld.
       Ik denk daarom dat je je vliegreis zo dient te plannen dat deze weer een dag na het bezoek aan de ambassade valt voor de uitreiking van COE want anders voldoe je weer niet aan de eis bij het vliegen en aankomst in Thailand, ook weer 72 uur. Dus dag 1 test, de dag erna de COE ophalen bij de ambassade en dan de volgende dag of nog dezelfde dag nadat je het COE hebt ontvangen vliegen. Beetje plannen maar de belangrijkste is af te stemmen met de ambassade dat je nadat bekend is met welk vliegtuig je gaat je bij hen langs kan.

       • RonnyLatYa zegt op

        Maar waar staat dat je die test moet voorleggen om een COE te krijgen van de ambassade?

        • Ger-Korat zegt op

         Ja je hebt gelijk, je hebt alle relevante informatie al in je eerder reacties hierboven gegeven. Ik heb het document Applying for Certificate of Entry (CoE) waarin het staat geprint want ik ben mijn terugkeer aan het voorbereiden.

     • TheoB zegt op

      De link moet zijn:
      https://image.mfa.go.th/mfa/0/SRBviAC5gs/COVID19/1_11_non_Thai_nationals_who_are_permitted_to_enter_the_Kingdom_under_a_special_arrangement_(Non_OA_OX).pdf

      ‘.pdf’ was weggevallen in de link zelf.

      • TheoB zegt op

       Raar.
       Nu is ‘.pdf’ alwéér weggevallen in de link zelf. Dit terwijl ik goed gecontroleerd had dat het wél in de link zelf voorkwam. Bij plaatsing viel het weer weg.

 2. Nick zegt op

  Heeft iemand hier recente foto’s van? Liefst ‘s avonds 🙂 Ben gewoon benieuwd.

 3. Jozef zegt op

  Waaw, zoals op deze foto zal het waarschijnlijk nooit meer worden.
  Nu openen voor expats en locals. Weet de Thaise overheid nog steeds niet dat de locals geen of weinig geld in het toeristen-laatje brengen.
  Despijt al de aanbiedingen voor Thaise burgers zoals spotgoedkope vluchten, halve prijs hotel kamers, niets blijkt te werken.
  Denk dat de middenklasse in Thailand ver op hun tandvlees zitten door het land reeds een half jaar af te sluiten voor de buitenwereld.
  Afwachten maar en het beste hopen voor alle partijen, zowel de Thai als de farang.
  Grt, Jozef

  • Leo Th. zegt op

   Ben het met de bewering dat locals geen of weinig geld in het toeristen-laatje brengen niet eens. Wellicht gaat dat op sinds het uitbreken van de coronacrisis maar daarvoor ben ik op tal van plaatsen en restaurants geweest waar ik heel vaak geen andere ‘farang’ heb gezien. Kwestie van buiten de gebaande paden gaan. Cha-am bijvoorbeeld, op een paar kilometer afstand vanaf Hua Hin, werd in het weekend grotendeels bevolkt door Thaise gasten. Het haventje met een aantal visrestaurants ligt niet direct aan de boulevard en het kost soms moeite om op het parkeerterrein een plekje te vinden. Zelden zag ik er buitenlanders. Geldt ook voor Bang Saen, 60 km vanaf Pattaya. Tot voor een paar jaar geleden nauwelijks buitenlanders op het strand. In het visrestaurant Pagaran aldaar, op vlonders boven de zee gebouwd met plaats voor een paar honderd gasten, was zowel tijdens de lunch als het diner ook nauwelijks een buitenlander te bekennen. Onder Bangkok, worden Samut Prakan, Sakhon en Songkhram voornamelijk door Thaise mensen bezocht. Op de mooie en goed bezochte stranden onder Nakhon Si Thammarat heb ik zelfs nog nooit een farang kunnen ontdekken. In Noord Oost Thailand zijn, op de grensovergangen met Laos na, de farangs bij wijze van spreken op één hand te tellen en bestaat het toerisme uit Thaise mensen. In de provincie Chiangrai heb ik de prachtige Mae Fah Luang bloementuin bij de Doi Tung Royal Villa maar liefst 3 x bezocht en er enkel Thaise bezoekers gezien. Zo kan ik nog eventjes doorgaan maar dat wordt saai. In ieder geval vind ik het een goed idee om in afwachting van de gewenste terugkeer van buitenlandse toeristen nu initiatieven te ontplooien om lokale bezoekers te verleiden om Khao San Road en omgeving te gaan bezoeken.

   • marcows zegt op

    Waarom zouden “locale toeristen” nu net dit stukje van een stad willen zien? Het stukje waar normaal de toeristen naartoe gaan en ze overprijzen? Een tourist is een kuddedier (over het algemeen) en “moet” ergens geweest zijn. Het zit in de genen van een gemiddelde tourist (en Thaise dienstverlener) om gepakt en genomen te worden … dat ontbreekt er nu aan en door het “verlies” van vele Thai (die in deze industrie werken) kunnen ze ook geen geld uitgeven op/aan de jouw aangegeven plekken.

    • Leo Th. zegt op

     Blijkbaar heb jij de essentie van mijn reactie niet begrepen. Jozef suggereert dat Thaise ingezetenen weinig toeristische uitstapjes maken. Met een aantal voorbeelden, maar ik zou er zomaar veel meer kunnen opnoemen, illustreer ik dat op veel plekken in Thailand het juist de Thaise mensen zijn die ‘de toerist’ uithangen. Daarbij heb ik de restrictie vermeld dat het de toestand voor de coronacrisis betrof. Gepakt en genomen voel ik mij in Thailand nooit. In de eerste plaats ben je daar zelf bij en in de tweede plaats zijn de prijzen in Thailand zelfs op toeristische plaatsen bezocht door buitenlanders nog steeds laag in vergelijking met populaire vakantiebestemmingen in andere landen. Khao San Road staat bekend als bestemming voor backpackers, die voor een habbekrats een overnachting boeken en ook het uitgaan daar kan je de kop niet kosten. Bekend geworden door Lonely Planet en die backpackers zoeken er elkaar op, waarna ze soms gezamenlijk verder trekken. Helemaal niets op tegen. Jouw vraag “Waarom zouden locale toeristen nu net dit stukje van een stad willen zien” kan jijzelf het best beantwoorden. Want waarom ben jij dan juist na je bezoekje aan de ambassade, waarbij ik ervan uit ga dat je daarmee de Nederlandse ambassade bedoelt, daarheen gegaan? Ligt op zo’n 8 km afstand dus niet direct naast de deur. Dat de gemeente nu probeert om het gebied rondom Khao San Road nieuw leven in te blazen door straatverkopers toe te laten en evenementen te organiseren, kan ik alleen maar toejuichen. Niets doen levert sowieso niets op. En niet elke Thai ligt natuurlijk aan de bedelstaf.

     • marcows zegt op

      We kwamen daar omdat we, na een boottochtje over het kanaal, vlakbij waren en we nieuwsgierig waren of er wat viel te beleven … niets dus! Ik deel je mening over “nieuw leven” inblazen en hoop dat de middenstand zo weer een beetje op gang kan komen.

   • RonnyLatYa zegt op

    Dat heb je nu eenmaal in Thailand en dat is dat er veel Thaise toeristen zijn.

    Thai trekken er zo goed als elk WE op uit, of op zijn minst elke zondag is mijn ervaring.

 4. marcows zegt op

  We hebben gisteren over Khao San Road gelopen (bezoekje aan de ambassade en daarna sight-seeing) en het was werkelijk doods. Enkele kleine winkeltjes waren nog open en men keek ons aan, over het algemeen, als vreemd (wandelend als farang gezin).
  In Chiang mai komen de mondkapjes voor 50% weer van de smoel af maar in Bangkok heeft 98% van de bevolking nog steeds een kapje op … spannende tijden!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website