De keerdam Chao Phraya in Chai Nat is begonnen minder water te lozen om overstromingen in de benedenstroomse provincies te verlichten c.q. te voorkomen.

De wateruitstroom is met 15 cms (kubieke meter per seconde) teruggebracht naar 1.053 cms. Hierdoor bedroeg het waterpeil van de Chao Phraya voor het gemeentehuis van Ang Thong gisteren slechts 5,17 meter en in de Khlong Phongphan 3,52 meter, 4 centimeter meer dan op woensdag.

Het districtshoofd van Pa Mok (Ang Thong) zegt dat de aanleg van een nieuwe 5 meter hoge aarden wal in tambon Phongphan overstromingen voorkomt mits het waterpeil in de Chao Phraya onder de 7,5 meter blijft.

Pathum Thani

In de provincie Pathum Thani, in 2011 hard getroffen, is de kans op overstromingen gering. Dat is gebleken uit een inspectie van kanalen in twee districten. De gouverneur heeft opdracht gegeven waterhyacint te verwijderen, die de waterstroom belemmert. De stuwdeuren functioneren allemaal voor 100 procent. Niettemin adviseert hij de bewoners de berichten van het Provincial Disaster Warning Centre te blijven volgen.

Ayutthaya

In de provincie Ayutthaya staat het water van de Chao Phraya voor Wat Chaiwattanaram 1,5 meter onder de rivieroever. De lokale autoriteiten hebben hun personeel opdracht gegeven het waterpeil scherp in de gaten te houden en stand-bij te staan om dreigende overstromingen het hoofd te bieden.

In het district Sena is het waterpeil van de rivier Noi gestegen vanwege het water dat wordt geloosd door de keerdam Chao Phraya. Bewoners die vlakbij de rivier wonen, zouden er last van hebben. In het district staat het water 2 meter hoog, waardoor bewoners genoodzaakt zijn boten voor hun vervoer te gebruiken.

Phitsanulok

Zware regens boven de bergen in buurprovincie Phetchabun hebben overstromingen veroorzaakt in Noen Maprang. Daar zijn akkers onder water gelopen. Vier buffels zouden er tijdens onweer door bliksem zijn getroffen.

Sukhothai

In de zwaar getroffen provincie Sukhothai is de situatie in het district Muang stabiel.

(Bron: Bangkok Post, 12 september 2014)

Foto: De keerdam Chao Phraya ontvangt water van de rivieren Ping, Wang, Yom en Nan en voert dat af naar de Chao Phraya.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website