De regering wil een kanaal laten aanleggen tussen Ayutthaya en de Golf van Thailand. Het Japan International Cooperation Agency doet momenteel in samenwerking met het RID en DOH (Department of Highways) onderzoek naar het megaproject dat de hoofdstad moet behoeden voor overstromingen.

Het kanaal komt parallel aan de 3rd Outer Ring Road te liggen en krijgt een lengte van 110 km. De aanleg kost 166 miljard baht en duurt vijf jaar.

Bron: Bangkok Post

8 reacties op “Kanaal tussen Ayutthaya en Golf van Thailand om Bangkok te beschermen”

 1. Harrybr zegt op

  Zo’n wetering als wij in NL zo’n beetje sinds de Middeleeuwen massaal hebben aangelegd. Straks gaan ze nog dijken bouwen ook…

 2. ruud zegt op

  Ik lees net een artikel uit 2015, dat bangkok binnen 15 jaar onder water zal staan.
  Dan doet zo’n kanaal ook niets meer vrees ik.
  Daarbij moet ik wel opmerken, dat er op het ene moment wordt gesteld dat Bangkok 10 cm per jaar zakt, en op een ander moment dat Bangkok 2 cm per jaar zakt.

  Maar evengoed…

 3. Ronald Schütte zegt op

  Ze zijn op meer vlakken bezig met dit probleem. Een jaar geleden, op initiatief van wijlen ambassadeur Karel Hartog, was er een zeer grote delegatie uit Nederland wetenschappers van waterhuishouding, ingenieurs etc. hier in Bangkok voor een 3 (4?) daagse inventarisatie van alle (zeer gecompliceerde) problemen rondom Bangkok. Zij zullen trachten adviezen op te stellen. De Thais zijn voorlijker hierin dan de Amerikanen dus…..

  • chris zegt op

   Sinds de massale overstromingen in 2011 (ja, 6,5 jaar geleden) zijn er al er verschillende delegaties waterdeskudigen uit verschillende landen (waaronder Nederland) in Thailand geweest. Situatie geanalyseerd, rapporten geschreven, adviezen gegeven………..en vervolgens……………..(????)

   • Tino Kuis zegt op

    Er is best al veel gedaan. Er is miljarden baht geïnvesteerd in allerlei projecten.

    Maar de mening van Nederlandse deskundigen was ook dit: je kunt onmogelijk in een moesson land als Thailand, waar in sommige jaren in een maand 6 keer zoveel water valt als bv in Nederland, alle overstromingen voorkomen. Leer er mee te leven, pas je aan, vecht er niet tegen, was ook een advies.

    Als er in Bangkok meer dan 60 mm regen valt is een uur (zoveel valt er in Nederland in een maand) wat bijna ieder jaar wel een paar keer voorkomt, zullen er overstromingen zijn. Daar is geen kruid tegen gewassen.

 4. hendrik zegt op

  Als je 166 miljard kunt investeren in dit probleem, begrijp ik niet dat men geen gebruik maakt van de Nederlandse kennis op dit gebied. Zover ik weet is dit aanbod al eens gedaan door Nederland, maar werdt toen genegeerd door the Thaise overheid. Of zit ik er nu naast?. Al met al zoals met alles hollen ze hier achter de feiten aan. Ik hoop dan ook dat het niet weer alleen bij woorden blijft.

  • Hans zegt op

   Klopt; Nederlands/Deens consortium had inderdaad dat aanbod gedaan. Echter, Thaise regering kon dit niet bekostigen (zo ging het verhaal).

 5. Jacob zegt op

  Het lijkt mij een gezonder plan om de rivier eerder op te splitsen en dan irrigatie werken op te zetten voor de drogere gebieden via het bestaande dammen stelsel en middels uitgegraven wateren….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website