Het kabinet moet een beslissing nemen over een budget van 37 miljard baht om de terugkerende overstromingsproblemen in de Central Plains op te lossen. Het gaat om een gebied van 2,5 miljoen rai dat in 2018 en 2019 moet worden aangepakt.

Het ministerie van Landbouw wil het geld gebruiken voor het baggeren van het Pasak Jolasid reservoir, versterking van de rivierdijken langs de Chao Phraya en de bouw van een nieuwe dam in Phra Nakhon Si Ayutthya.

Ook het ministerie van Transport heeft wensen. Er moet een kanaal van 110 km komen die parallel loopt aan de snelweg van Ayutthaya naar Samut Prakan. Dinsdag neemt het kabinet een besluit.

De Central Plains in midden Thailand worden relatief vaak getroffen door overstromingen omdat het regen- en rivierwater uit de Noordelijke provincies stroomafwaarts richting Bangkok vloeit. De lager gelegen provincies zoals Ayutthaya zijn daardoor extra kwetsbaar.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Kabinet beslist over budget van 37 miljard baht voor overstroming preventie midden Thailand”

  1. Conimex zegt op

    Dat wordt wel eens tijd, er zijn amphurs die elk jaar worden getroffen, ben bang dat het weer ergens onder op een lange lijst wordt gezet.

  2. fred zegt op

    Geld is er sowieso in overvloed. Of het daarvoor zal worden gebruikt is weer een ander paar mouwen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website