De Japanner die de vader zou zijn van de negen dinsdag gevonden draagbaby’s, heeft woensdagnacht hals over kop het land verlaten. Volgens zijn advocaat zou hij de vader van veertien baby’s zijn, waarvan drie naar Japan zijn gestuurd.

Het onderzoek naar de 24-jarige man richt zich nu op de vraag of hij zich schuldig heeft gemaakt aan mensenhandel, want hij is tweemaal op Suvarnabhumi gesignaleerd met een baby in zijn armen. Beide keren reisde hij naar Cambodja. Sinds 2012 is hij 65 maal naar Thailand gereisd. De man heeft een Cambodjaans paspoort, wat niet ongebruikelijk is bij Japanners, omdat Japanse investeerders in Cambodja een Cambodjaans paspoort kunnen krijgen.

De politie is op zoek naar de draagmoeders van de negen baby’s om na te gaan of zij, alsmede de klinieken waar de IVF-behandelingen plaatsvonden, weet hadden van de bestemming van de kinderen. In dat geval zijn ze medeplichtig aan mensenhandel. Tevens is de politie op zoek naar een Japanse vrouw, die in het condominium, waar de baby’s zijn gevonden, voor de Japanner werkte. De baby’s krijgen een DNA-test om de vaderschapsclaim van de advocaat te verifiëren.

Het Department of Health Survice Support heeft gisteren een kliniek aan de Ploenchit Road gesloten. Niet zo moeilijk want de kliniek was verlaten (foto homepagina). In de kliniek was de zwangere vrouw behandeld, die eveneens dinsdag samen met de baby’s en hun verzorgsters in een condominium in Bangkok was aangetroffen.

De kliniek was op dinsdag al geïnspecteerd, maar bleef doorwerken alhoewel ze niet over de vereiste vergunningen beschikte. De kliniek is gevestigd In het Sivatel hotel; op een andere verdieping bevindt zich een tweede kliniek, maar die is wel legaal.

(Bron: Bangkok Post, 9 augustus 2014)

Vorige berichten:

Australisch echtpaar weigert Down-baby van draagmoeder
Ouders van Gammy: We wisten niet van zijn bestaan
Gammy heeft een gezond hart, zegt het ziekenhuis
Negen draagbaby’s gevonden; Japanner zou de vader zijn
Verbod op commercieel draagmoederschap in de maak

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website